Eet je mooi logo

Konijnenbout is gezond en mager vlees

Artikel door:

Google

Sinds Youp van het Hek over Flappie zong, een liedje over het konijn dat met Kerstmis ineens weg is, lijkt het wel of er op het eten van konijn een taboe rust.  Jammer, want konijnenvlees is erg gezond. Het is een magere vleessoort, bevat veel eiwitten en relatief veel vitamine B3, wat bijdraagt aan een mooie huid. De kwaliteit van het vet in konijn is bovendien gunstig door een relatief lage hoeveelheid verzadigde vetzuren en meer onverzadigde vetzuren. Konijnenvlees bevat in vergelijking met andere vleessoorten ook meer linolzuur en alfa-linoleenzuur. De verhouding tussen linol- en alfa-linoleenzuur is in konijnenvlees gunstig en benadert de aanbevolen verhouding. Genoeg redenen om konijn wat vaker op het menu te zetten.

Konijn is lekker op koude herfst- en winterdagen, vooral als je het op de traditionele wijze of als stoofgerecht bereid.  Maar hier wordt vaak veel room, boter of spek gebruikt waardoor het van oorsprong magere vlees verandert in een calorierijke maaltijd. Om de gezonde eigenschappen van konijn te bewaren is het belangrijk om voor een lichte bereidingswijze te kiezen (wokken, stomen, tagine).