Eet je mooi logo

Rabarbermoes light

Artikel door:

Google

Als je een keer zelfgemaakte rabarbermoes hebt gegeten dan wil je niets anders meer! En bovendien kun je in zelfgemaakte rrabarbermoes de suiker vervangen door zoetstof zodat de moes wel de pure groente, maar niet de calorien bevat. Je kunt rabarbermoes vergelijken met appelmoes: heerlijk fris als bijgerecht en het past bij heel veel gerechten. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 500 gram rabarber 
  • zoetstof, bijvoorbeeld Stevia
  • schil van 1/2 citroen 

 

r21-gesneden_rabarber.jpg

Snijd de van de rabarber uiteinden en het blad af. Bij oude rabarber is het soms nodig om de sliertige schillen in de lengte te verwijderen. Dit kun je doen door bij de steelaanzet met je aardappelmesje te beginnen en dan gewoon trekken. Bij jonge rabarber is dat niet nodig. Snijd de stengels in stukken van ca. 3 centimeter. Was deze en laat ze even uitlekken. Doe ze met een klein laagje water in een pan op een laag vuur. Rabarber kan snel overkoken. Blijf er dus bij staan en blijf roeren. Als alles kookt, doe dan een deksel op de pan. Kook de rabarber in 10 minuten gaar tot het een egale massa is geworden. Verwijder de citroenschil.Giet de rabarbermoes over in een schaal en meng de zoetstof erdoor.Omdat er geen suiker is toegevoegd is de rabarber (van nature) calorie-arm. Smullen maar