Eet je mooi logo

Verse groene pesto zelf maken

Artikel door:

Google

Als je eenmaal verse, zelfgemaakte pesto hebt geproefd dan wil je niet anders meer! Er bestaan vele soorten pesto, waarvan de groene Pesto alla Genovese een van de favorieten blijft. De naam pesto is afkomstig van “pestare” wat stampen betekent, omdat alle ingrediënten worden gestampt in een vijzel. Maar met een keukenmachine of blender gaat het heel wat gemakkelijker en sneller. De meningen over het maken van een goede pesto lopen natuurlijk uiteen, maar iedere Italiaan zal beamen dat een goede pesto valt of staat bij het gebruik van verse basilicumblaadjes en goede extra vergine olijfolie. De pesto is het lekkerste als je hem na het bereiden meteen gebruikt, maar onder een laagje olie is hij nog zeker een paar dagen te bewaren in de koelkast. Ook kun je de overgebleven pesto invriezen in bakjes voor ijsklontjes.

Ingrediënten
2 teentjes knoflook
100 ml olijfolie extra vierge
50 gram basilicum (van bladeren)
1 eetlepel pijnboompitten (ongeveer 15 gram)
2 eetlepels geraspte Pecorino kaas (ongeveer 30 g)
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas (ongeveer 30 g)

Bereiden
Was de basilicum bladeren en dep ze droog met wat keukenpapier. Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn.  Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een smeuïg mengsel.  Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de pesto te droog is. Breng de pesto op smaak met een beetje zout.