Eet je mooi logo

Ga nu zelf blauwe bessen plukken

Artikel door:

Google

Blauwe bessen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar ze zijn het lekkerst als ze vers geplukt zijn en dat is van mei tot eind september. Ze hebben een hoog gehalte aan bètacaroteenvitamine Cvitamine Evezels en bevatten veel mineralen. Ook bevat de blauwe bes anthocyanen, dat zijn de kleurstoffen die de blauwe bes zijn mooie diepblauwe kleur geven en die behoren tot de flavonoïden. Alles bij elkaar zitten er in de blauwe bes dus heel wat veel stofjes waarvan bewezen is dat ze een positieve bijdrage leveren aan het uiterlijk. Als je regelmatig blauwe bessen eet help je daarmee het verouderingsproces van je lichaam te vertragen.

25-zelf_blauwe_bessen_plukken.jpgDe besjes bevatten weinig calorieën (65 cal per 100 gram). Je kunt de blauwe bessen het beste onbewerkt eten, zoals in een smoothie of in de yoghurt. Want bij verhitting, zoals bij het maken van bosbessenjam, gaan de gezonde eigenschappen snel achteruit.