Eet je mooi logo

Principes van het dieet

Diverse recente wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat het eten van de juiste voedingsmiddelen, in de juiste hoeveelheden en in de juiste combinatie, zichtbaar bij kan dragen aan een mooier uiterlijk. Op dit principe is het nieuwe beautydieet Eet je Mooi gebaseerd.  
Bestel het boek online bij Bol.com voor slechts 12,95 Euro.

Om te beginnen zijn de voedingsmiddelen geselecteerd waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze bijdragen aan een mooier uiterlijk*. Deze voedingsmiddelen worden ook wel ‘beautyfood’ genoemd. Vervolgens is bepaald in welke hoeveelheden en combinaties je deze voedingsmiddelen moet eten om effect te zien op je huid, haar, nagels en tanden. Voor een mooi uiterlijk zijn vooral gekleurde groenten (rood, geel, oranje, paars) van essentieel belang. De voedingsstoffen in deze gekleurde groenten - liefkozend caroteentjes genoemd - zitten dus volop in Eet je Mooi. Alle onderzoeken en gebruikte bronnen zijn na te lezen op www.beautyfood.org.

Onder beautyfood verstaan wij dus voedingsstoffen (zoals vitaminen, mineralen) en voeding waarvan bewezen is dat ze bijdragen aan een mooie huid, glanzend haar, sterkere tanden of nagels.  Het gaat hier om  "gewone" voedingsmiddelen die je bij de supermarkt of op de markt kunt kopen. Voorbeelden hiervan zijn magere yoghurt, zalm en groenten en fruit. Op www.beautyfood.org kun je zien om welke voedingsmiddelen en voedingsstoffen het gaat.  Beautyfood beschermt en verbetert de huid, het haar en de nagels van binnen uit. Daanaast kan beautyfood het huidverouderingsproces (zoals het ontstaan van rimpels) helpen vertragen. 

Producten met een beautyclaim
Onder beautyfood verstaan in dit kader niet de levensmiddelenproducten met een beautyclaim. Dat zijn eetbare producten die speciaal voor schoonheidsdoeleinden ontwikkeld zijn en op de markt gebracht zoals bijvoorbeeld koffie met collageen of kauwgum voor witte tanden.

Voedingssupplementen of nutricosmetics

Tot beautyfood rekenen wij ook niet de voedingssupplementen die bijdragen aan een mooier uiterlijk (nutricosmetics) zoals vitaminesupplementen met claims voor een mooier uiterlijk. 

Voor wie is eet je mooi bedoeld?
Goed om te weten: dit dieet is bedoeld voor gezonde vrouwen tussen 20 en 50 jaar. Bij de samenstelling van het dieet wordt uitgegaan van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vitaminen en mineralen die deze vrouwen nodig hebben.

Het dieet is ook geschikt voor vrouwen die ouder zijn dan 50 mits zij dagelijks een supplement slikken met 10 microgram vitamine D per dag. Vitamine D wordt in de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht. Uit onderzoek blijkt dat de huid van de oudere mens steeds minder vitamine D aanmaakt waardoor extra inname van vitamine D noodzakelijk is.

 

 

 


Copyright 2023. All rights reserved.