Eet je mooi logo

Over de auteur van Eet je Mooi

ingeeetjemooi.jpgInge de Munnik studeerde in 1984 af als voedingsmiddelentechnoloog. Via werkzaamheden voor haar markting adviesbureau voor retailers kwam ze in 2000 per toeval in de beautywereld terecht. Zij verdiepte zich als een van de eerste online contentspecialisten in de wereld van crèmes, schoonheidsbehandelingen en plastische chirurgie.


Nu, in 2014, is zij niet alleen deskundig op het gebied van ‘traditionele’ cosmetica voor huid en haar, maar houdt zij ook de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van huidverjonging en cosmetische ingrepen (plastische chirurgie en injectables) nauwlettend in de gaten. Zij was oprichter en eigenaar van het online beautymagazine www.beautynieuws.nl en het online vakblad voor de schoonheidssalon www.schoonheidsspecialistennieuws.nl.

Sinds 2013 werkt zij bij Jaarbeurs als Online Marketing Professional voor www.Beautyspot.nl , het grootste online platform voor beautyprofessionals en voor www.beautynieuws.nl, een consumentenplatform met beautytips van de beauty professional uit salon en kliniek.

Waarom eet je mooi?
Bij het bestuderen van werkzame ingrediënten in nieuwe cosmetica en schoonheidsbehandelingen, bleek dat veel stoffen ook in voedingsmiddelen voorkomen. De vraag rees: waarom zouden we die werkzame stoffen dan ook niet gaan eten, in plaats van alleen maar smeren? Dit bracht haar op het idee om onderzoek te gaan doen naar voedingsmiddelen die bijdragen aan een mooier uiterlijk. Alhoewel de opkomst van beautyfood nog in de kinderschoenen staat, zijn er al wel diverse wetenschappelijke studies gepubliceerd waaruit blijkt dat er een relatie is tussen de juiste voeding en het uiterlijk. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld dat bepaalde vitamines en mineralen invloed hebben op de elasticiteit, vochtigheid en structuur van de huid. En andere voedingsstoffen hebben aantoonbaar effect op het haar en de nagels. Alle wetenschappelijke studies van voedingsstoffen die bijdragen aan een mooier uiterlijk heeft zij verzameld op www.beautyfood.org.

Op basis van de resultaten van dit wetenschappelijk onderzoek en haar kennis van voedingsmiddelen ontwikkelde zij vervolgens een dieet, speciaal gericht op vrouwen van 20 tot 50 jaar. Benieuwd welke voedingsstoffen je binnen moet krijgen voor je looks? In Eet je Mooi onthult Inge de Munnik het allemaal. Volg haar ‘dieet’ voor schoonheid van binnenuit en eet je mooi in 28 dagen.

Copyright 2017. All rights reserved.