Eet je mooi logo

Over de auteur van Eet je Mooi

ingeeetjemooi.jpgInge de Munnik studeerde af als voedingsmiddelentechnoloog. Via werkzaamheden voor haar marketing adviesbureau voor retailers kwam ze in 2000 per toeval in de beautywereld terecht. Zij verdiepte zich als een van de eersten in de wereld van crèmes, schoonheidsbehandelingen en plastische chirurgie.

Nu  is zij niet alleen deskundig op het gebied van ‘traditionele’ cosmetica voor huid en haar, maar houdt zij ook de nieuwste technologische ontwikkelingen in inovaties in de zorg in het oog, die bijvoorbeeld gebruikt worden bij huidverjonging en cosmetische ingrepen. 

Zij was oprichter en eigenaar van het online beautymagazine www.beautynieuws.nl en het online vakblad voor de schoonheidssalon www.schoonheidsspecialistennieuws.nl.

In 2013 ging ze de samenwerking aan met Jaarbeurs en werd ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling en online marketingstrategie van Beautyspot.nl, een online platform voor beautyprofessionals in de professionele schoonheidsbranche

Waarom eet je mooi?
Bij het bestuderen van werkzame ingrediënten in nieuwe cosmetica en schoonheidsbehandelingen, bleek dat veel stoffen ook in voedingsmiddelen voorkomen. De vraag rees: waarom zouden we die werkzame stoffen dan ook niet gaan eten, in plaats van alleen maar smeren? Dit bracht haar op het idee om onderzoek te gaan doen naar voedingsmiddelen die bijdragen aan een mooier uiterlijk.

Alhoewel de opkomst van beautyfood nog in de kinderschoenen staat, zijn er al wel diverse wetenschappelijke studies gepubliceerd waaruit blijkt dat er een relatie is tussen de juiste voeding en het uiterlijk. Zo is bijvoorbeeld vastgesteld dat bepaalde vitamines en mineralen invloed hebben op de elasticiteit, vochtigheid en structuur van de huid. En andere voedingsstoffen hebben aantoonbaar effect op het haar en de nagels. Alle wetenschappelijke studies van voedingsstoffen die bijdragen aan een mooier uiterlijk heeft zij verzameld op www.beautyfood.org.

Op basis van de resultaten van dit wetenschappelijk onderzoek en haar kennis van voedingsmiddelen ontwikkelde zij vervolgens een dieet, speciaal gericht op vrouwen van 20 tot 50 jaar. Benieuwd welke voedingsstoffen je binnen moet krijgen voor je looks? In Eet je Mooi onthult Inge de Munnik het allemaal. Volg haar ‘dieet’ voor schoonheid van binnenuit en eet je mooi in 28 dagen.

Copyright 2023. All rights reserved.