Eet je mooi logo

Portobello gevuld met pijnboompitjes, spekjes en geitenkaas.

Artikel door:

Google

De portobello is de reuzenversie van de kastanjechampignon. Deze megachampignon wordt vaak gebruikt om te vullen. Serveer een gevulde portobello als luxe voorgerechtje. lunch of als hoofdgerecht. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 portobello's
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 60 gram magere spekblokjes
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 30 gram geroosterde pijnboompitjes
  • zout en peper

Voorbereiding
Maak de portobello schoon met een borsteltje (niet onder stromend water!). Het kan ook met een stukje keukenpapier als je geen borsteltje hebt. Snijd het korte steeltje er met een scherp mesje af. 
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereiding (25 minuten)
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de magere spekblokjes toe en bak circa 5 minuten totdat de spekjes knapperig zijn. Voeg de pijnboompitjes toe. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de portobello's in een ovenschaal. Vul de holle kant met het mengsel. Het er de stukjes geitenkaas op. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en bak de Portobello's in 15 tot 20 minuten gaar.

Serveer direct uit de oven. Lekker met een salade