Eet je mooi logo

Kwartel uit de oven

Artikel door:

Google

Een kwarteltje ziet er uit als een lekker klein eenpersoonskipje. Het is een feestelijk, origineel en toch caloriearm gerecht en heel gemakkelijk zelf te maken. Het vlees van de kwartel is wat donkerder van kleur dan van kip. Dat komt omdat wild veel bewegingsvrijheid heeft, waardoor het vlees goed doorbloed raakt. Dat zorgt niet alleen voor de donkere kleur, maar voor een deel ook voor de vollere smaak. Je kunt kwartels panklaar en vers kopen bij de poelier en bij sommige supermarkten vind je ze in het diepvriesvak. Als je voor een kwarteltje van Label Rouge kiest dan koop je topkwaliteit. Het merk staat bovendien garant voor dierenwelzijn en verantwoord maatschappelijk ondernemen. We hebben een eenvoudig receptje voor kwarteltjes uit de oven. Na bereiding giet je hierover een lekkere dressing, het kan eigenlijk niet mislukken. Kluiven maar!

Benodigdheden (4 personen)

  • 4 (panklare) kwartels van circa 200 g
  • 4 takjes tijm
  • vloeibare honing
  • peper en zout


Voor de dressing

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels walnootolie


Bereiding (circa 25 minuten)
Dep de kwartels droog en doe een takje tijm, peper, zout in de buikholte van iedere kwartel. Smeer ze in met een beetje honing en bestrooi ze met peper en zout.

Zet de kwartels circa 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Maak intussen van de mosterd, azijn en de walnootolie een dressing. Leg de kwartels in een voorverwarmde schaal en giet hierover de dressing en laat deze 5 min intrekken. Serveer met aardappeltjes en een frisse salade

Meer gezonde recepten?
Wil je nog meer gezonde recepten? Bestel dan het boek "Eet je Mooi in 28 dagen". Nu te koop voor slechts 12,95 Euro bij Bol.com