Eet je mooi logo

Zelf rode kool met appeltjes maken

Artikel door:

Google

Heb jij zelf wel eens rode kool gemaakt of ken je alleen de variant uit de pot? Rode kool op grootmoeders wijze is niet heel moeilijk, je moet alleen tijd hebben. Zet de rode kool op met wat kruiden en appeltjes en wacht totdat de kool heerlijk zacht is. Dat kost je minimaal een uurtje, maar je hoeft er natuurlijk niet continu bij te blijven.

Ingrediënten
500 gram fijngesneden rode kool
2-3 Elstar appelen (+ bruine suiker indien nodig)
1 pijpje kaneel (of 1 theelepel kaneel)
1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
3 kruidnagels 
peper en zout 

Bereiding (circa 1 uur)
Breng de rode kool in 250 ml in het water aan de kook. Voeg de kruidnagels, laurierblaadjes en kaneel toe. Schil ondertussen de appelen, snijd ze in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Bij hele zure appelen ook 1-2 eetlepels bruine suiker toevoegen. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken totdat de rode kool zacht is. Schep af en toe om. Giet de rode kool af en verwijder de laurierblaadjes, kruidnagels en het kaneelstokje. Breng de rode kool op smaak met peper en zout. Als het nodig is kun je de rode kool nog binden