Eet je mooi logo

Koude volkoren pastasalade met kip en rode pesto

Artikel door:

Google

Als het warm weer is heb je geen zin om uren in de keuken te staan, maar je wilt wel gezond en lekker en gezond eten. Deze volkoren pastasalade met kip, veldsla en tomaten smaakt heerlijk als maaltijdsalade, bij de barbecue of als onderdeel van een buffet. Je kunt de salade ze de dag ervoor al klaar maken zodat hij de volgende dag goed koud geserveerd kan worden. Op zoek naar meer simpele, pure recepten? Koop het boek Eet je Mooi in 28 dagen

Ingrediënten 4 personen

  • 250 gram volkoren pasta (macaroni, penne)
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 90 gram Pesto rosso (gemaakt van zongedroogde tomaten)
  • 75 gram veldsla
  • 250 gram cherrytomaatjes in partjes gesneden
  • 4 lente-uien gesneden
  • 2 el basilicum
  • 100 gram geraspte kaas 
  • teentje knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de bereidingswijze en laat afkoelen.
Snijd de kip in blokjes en bak deze in wat olie gaar en laat afkoelen. 
Meng de kip, macaroni en pesto door elkaar en pers hier een teentje knoflook over uit. 
Doe er de cherrytomaatjes, lente-uien, basilicum en geraspte kaas bij, schep alles goed door elkaar. Breng de salade op smaak met peper en zout en laat het geheel goed afkoelen in de koelkast.

Serveren: Verdeel de veldsla over 4 borden en schep daar bovenop de pastasalade.