Eet je mooi logo

Frisse tomatensalade van 3 soorten tomaten

Artikel door:

Google

Eenvoudig te maken, puur en simpel, dat typeert deze frisse tomatensalade. De salade past bij bijna ieder vleesgerecht (ja, ook bij de BBQ!), smaakt uitstekend als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd en is verfrissend bij een lunch op een warme zomerdag. 

Ingredienten (4 personen)

  •  600 gram stevige tomaten (3 verschillende rassen / soorten kiezen)
  • 125 gram mozzarella
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • zout en peper

De salade kun je nog smaakvoller maken door er een 1 flinke handvol verse basilicum en/of een handje pijnboompitten aan toe te voegen.

Bereiding

Alle tomaten schoonmaken en in stukken van ongeveer gelijke grootte snijden. Mozzarella ook in kleine stukjes snijden en bij de tomaten in een schaal doen

Dressing maken: balsamicoazijn en olijfolie met elkaar mengen in een kommetje. Beetje peper en zout erbij, even roeren en klaar is de dressing.Dressing door de tomatensalade mengen. 

Extra: In een droge koekenpan de pijnboompitjes even roosteren en over de tomatensalade verdelen.

Basilicum fijn scheuren en toevoegen