Eet je mooi logo

Carpesol Spa Therme in Bad Rothenfelde, Duitsland

Artikel door:

Google

Carpesol Spa Therme in Bad Rothenfelde, Duitsland


Duitsland blinkt er in uit: topfitte kuuroorden, zwaar bevoordeeld door Moeder Natuur met heilzaam bronwater, schone lucht en een prachtig uitzicht. Voeg daarbij de eeuwenlange ervaring met verkwikkende, natuurlijke therapieën en lekkere, warme sauna’s en je krijgt het niet zo heel Duits klinkende begrip Wellness.  Vooral in het noordwesten van het land vind je een lange reeks stadjes met ‘Bad’ in de naam. Altijd een goed teken. Neem nou Bad Rothenfelde in het Osnabrücker Land waar sinds afgelopen zomer 'carpesol Spa Therme’ gevestigd is 

Carpe sol? Dat moeten we uitleggen

Het is één van de modernste en mooiste Thermen van het land geworden. En dat wil wat zeggen met de forse concurrentie, alleen al in deze regio aan de voet van de Teutoburger Wald heuvels, die niet voor niks de bijnaam heeft ‘Heilgarten Deutschlands’.  De naam ‘carpesol’ heeft niet alleen met zon, maar ook met ‘Natursole’ of zout te maken. Bad Rothenfelde heeft een oergezond microklimaat. Niet door het weer, wel puur natuur. Dankzij het antieke Gradierwerk in het park: een bouwwerk van takkenbossen, waar langzaam bronwater uit de diepte vanaf sijpelt, boordevol heilzame zouten en mineralen, die als een kalme nevel opstijgen in precies de juiste dosering. ’s Avonds, al wat rozig van alle Wellness, een wandelingetje onder de lantaarns en inademen maar! 

 

k1-Carpesol-buiten.jpg


Een prachtig contrast eigenlijk: het oude, eerbiedwaardige, romantische kuuroord waar al in de negentiende eeuw mensen bijkwamen en het ultramoderne water-stoom-damp-zoutparadijs carpesol SpaTherme van alle eigentijdse gemakken voorzien. Met alle kennis en sfeer van de klassieke badcultuur, dat dan weer wel. 

k1-Starksole_001.jpg
Loop je even mee rond? Onder de 16 meter hoge glazen koepel - overal natuurlijk licht! - vinden we: tien verschillende binnen- en buitenbaden. Het Solebekken bijvoorbeeld, in de openlucht, met water van 32 graden en 3% vitaliserende Sole. Het Thermalbad binnen, net zo aangenaam warm, omringd met fonteinen, massagedouches en drijfvijvers (12% Bad Rothenfelder natuurzout!). 
Op één van de drie (!) verdiepingen vier typen Finse sauna’s. Ook weer met zwembaden. Op het 1.000 m² overdekte grote dakterras - zeiden we al dat carpesol best groot is? - nog eentje dan, de Panoramasauna met rondom uitzicht op de groene heuvels of de sterrenhemel. Wie maar één dagje gaat doet zichzelf tekort, want die mist: cocktail aan de bar, etentje van Duitse kwaliteit, Iers-Romeins Bad, de verleidelijke mix van Romeins badhuis en Oosterse hammam, even dommelen in de chillruimtes of - in de wintermaanden - gloedvol plezier op een van de sfeervol verlichte, dampende Thema-Party’s. 
k1-carpesol_bad.jpg