Eet je mooi logo

Leukerbad , het Zwitserse wellness walhalla op eenzame hoogte

Artikel door:

Google

Leukerbad , het Zwitserse wellness walhalla op eenzame hoogte


Het dorp Leukerbad op 1400 meter in de Walliser Alpen (Zwitserland) staat bekend om het grootste wellness-aanbod van Zwitserland. Met dagelijks 3,9 miljoen liter thermaal water van 51°C dat in de 30 openbare en privé zwembaden stroomt, beschikt Leukerbad over de rijkste thermale bronnen in de Alpen. Het aanbod wellness behandelingen is overweldigend, je kunt er kiezen uit meer dan 300 behandelingen. Ook is er een grote variëteit aan faciliteiten die variëren van het familievriendelijke, algemeen toegankelijke Burgerbad tot de exclusieve privéspa van het 5 sterrenhotel Les Sources des Alpes. Een aantal 4-sterren hotels beschikt ook over eigen spa's. Combineer deze thermale bronnen met een portie gratis gezonde berglucht en een prachtig uitzicht op de imposante omringende bergen, dan heb je alle ingrediënten om gedurende een korte of langere vakantie helemaal tot rust te komen in Leukerbad, het Zwitserse wellness walhalla. 

Hotel  'Les Sources des Alpes' 
Het exclusieve 5 sterrenhotel 'Les Sources des Alpes" beschikt over 30 kamers en maar liefst 900m2 spa faciliteiten. Deze zijn uitsluitend toegankelijk voor de gasten van het hotel zodat de privacy gewaarborgd blijft. Het hotel wordt vaak bezocht door mensen die enkele dagen of een weekje willen kuren. Specialisten geven mannen, vrouwen of koppels advies over een reeks van gespecialiseerde behandelingen, afhankelijk van het doel dat men wil bereiken. Zo zijn er detox-kuren, afslankkuren, maar ook moeder- en kind therapie of een kuur die helpt om te stoppen met roken. 
Het programma wordt per gast op maat gemaakt en bestaat uit een aantal behandelingen die het doel ondersteunen zoals specifieke massages, modderbehandelingen en het baden in de warme thermische zwembaden waaraan een helende werking wordt toegekend. Zelfs het eten, van ontbijt tot diner, wordt persoonlijk samengesteld. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat het aan niets zal ontbreken. De stress van het dagelijkse leven glijdt langzaam weg en na een weekje kuren voelt men zich als herboren. 

Kijk hier voor meer informatie over dit fantastische 5-sterrenhotel
 
leukerbad-hotelsource2.jpg
leukerbad sources-des-alpes.jpg
 
Lindner Alpentherme
De Lindner Alpentherme ligt te midden van hotels die een eigen toegang hebben tot het gebouw. Deze thermale baden en saunafaciliteiten zijn geschikt voor bezoekers die een dag lekker verwend willen worden en/of de hele dag willen relaxen. Er is een binnenzwembad (200m2), een buitenzwembad (300m2), een romeins-iers bad (314m2) met een Yin-yang pool (28 en 36graden). Ook hier zijn tal van wellnessbehandelingen te boeken: klassieke massages, lichaamspakkingen, kruiden- en aromatherapie, thalassotherapie, ayurvedische behandelingen en schoonheidsbehandelingen. 
Op de onderste verdieping in dit complex tref je een compleet saunadorp, alsof je zo een typisch Wallisch dorp binnenkomt. In de chalets vind je diverse sauna's zoals een kruidensauna, een sanarium, een Finse sauna en een steensauna. In de relaxruimte heb je een prachtig uitzicht over de Walliser Alpen.
De toegangsprijzen voor het Sauna en Thermaalbad bedragen 39 Zwitserse Frank voor 5 uur, of 53 Zwitserse Frank voor de hele dag. 

Gasten van het Lindner Hotel Leukerbad profiteren van gratis toegang tot het openbare thermale bad Lindner Alpentherme. Daarnaast ontvangen gasten 50% korting op de toegangsprijs van het Valais Saunadorp in de Alpentherme.

Klik hier voor meer informatie over het Lindner Hotel

leukerbad-lindner (1).jpg
leukerbad-alpentherme.jpg
Burgerbad
Het Burgerbad, het grootste Alpine thermaalbad, heeft 10 baden met diverse attracties en een grot met 43 graden bronwater om in te ontspannen. De watertemperatuur varieert van 28 tot circa 43 graden, en de bassins liggen deels buiten, deels overdekt. Er zijn maar 2 baden waarin je kunt zwemmen, in de rest moet je letterlijk baden of waden. Je ontspant er door bubbelbaden of je waadt door een zwembad met massagestralen die alle delen van je lichaam behandelen. Spectaculair voor jong en oud zijn de twee waterglijbanen: een gaat er door een donkere tunnel, in een andere kun je alleen of met z'n tweeën in een rubberen band naar beneden suizen. Een bezoek aan het Bürgerbad of het Alpentherme-complex kost rond de 25 Zwitserse Frank.
leukerbad-burgerbad.jpg

 

Het dorp Leukerbad is rustig, maar wel erg gezellig en heeft voldoende hotels en voorzieningen om lekker te kunnen eten en drinken. In de omgeving kun je in de zomer mountainbiken, wandelen of je wagen aan een klettersteig. Het enige wat je tegen zou kunnen houden is de koers van de Zwitserse Frank ten opzichte van de Euro. Dat zorgt ervoor dat een vakantie in Zwitserland niet bepaald goedkoop is.