Eet je mooi logo

Goedkoop alternatief voor dure superfoods

Artikel door:

Google

Superfoods zijn leuk en aardig, maar hebben we hier niet vooral te maken met een marketinghype? Want gezonde producten hoeven niet uit een bergdorpje in de Himalaya te komen en per pakezel naar de bewoonde wereld vervoerd te worden. Ook hoeven ‘superfoods’ geen €15,- per 100 gram te kosten. Kun je nog wel gezond leven zonder smoothies met tarwegras en chiazaad te drinken? Het online foodplatform Foodness.nl zocht  het uit.

Hoe gezond zijn superfoods? Zijn er ook alternatieven voor superfoods? Het zijn vragen die relevant zijn nu elke supermarkt gojibessen uit Tibet en quinoa uit de Andes verkoopt. Wel is te zeggen dat producten die in de categorie superfoods vallen extra veel voedingsstoffen bevatten, zoals vitamines, mineralen, goede vetten, essentiële aminozuren en anti-oxidanten. Superfoods zijn dus zonder meer gezond.

De vraag is of ze ook gezónder zijn dan voedingsmiddelen die geen superfoods heten. Als je een gojibessen met een hamburger vergelijkt zijn de bessen natuurlijk gezonder, maar dat is appels met peren vergelijken. Als je superfoods vergelijkt met andere gezonde producten zoals groenten, noten en zaden is het verschil minimaal. Het ene product is niet bijzonder veel gezonder dan het andere, het belangrijkste is dat je ze vaak afwisselt zodat je van allerlei verschillende producten de voedingsstoffen binnenkrijgt.

Eigenlijk zou je heel veel producten (vooral groenten, noten enzaden) ook superfoods kunnen noemen. Sommige voedingsproducten die gewoon van dichtbij huis komen bevatten minstens evenveel nuttige voedingsstoffen als dure superfoods.Want ‘super’ is vaak dichterbij huis dan je denkt! En laat dan nu net de uitgangspunten van www.www.eetjemooi.nl zijn!