Eet je mooi logo

Gezond eten helpt tegen cellulitus

Artikel door:

Google

Met de zomer op komst staat beautyissue nummer 1 ‘cellulite’ weer volop in de schijnwerpers, en zoekt iedereen naar het ultieme wondermiddel. Jesse van der Velde, verjongingscoach en expert op het gebied van gezonde voeding en beweging, weet een veel betere remedie om de deukjes te verminderen. Jesse: “Veel vrouwen hopen hun cellulite met hulp van verzorgingsproducten nog snel voor het bikiniseizoen te kunnen verminderen, of proberen de meest wonderlijke middelen – van massagehandschoenen tot speciale trainingsbroekjes, sportschoenen of dure salonbehandelingen. Maar het enige wat echter werkelijk helpt, en bovendien veel eenvoudiger is, wordt vaak over het hoofd gezien: verbeter eerst je voedingspatroon!” 

Cellulite ontstaat door een ophoping van vet, vocht en afvalstoffen, waardoor het bindweefsel onder spanning komt te staan, uitdroogt en barstjes gaat vertonen – ofwel de bekende deukjes. Dit proces kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals een ontregelde hormoonhuishouding, erfelijkheid (zwak bindweefsel) en een slechte doorbloeding/afvoer (vocht/vet), dat  getriggerd wordt door te weinig beweging en een verkeerd ‘arm’ voedingspatroon.  

Sappen
Het klinkt altijd zo makkelijk ‘verbeter je voedingspatroon’ – want hoe pas je dit zo simpel mogelijk in je dagelijkse leven toe? Jesse: “Koop een juicer! Dat is een super goede manier om in één keer zoveel mogelijk krachtige voedingsstoffen uit groenten en fruit te halen. Als je elke dag start met een groot glas vers sap, krijg je meteen een stoot belangrijke nutriënten binnen en stimuleer je het lichaam zichzelf te reinigen. Door te kiezen voor producten die extreem rijk zijn aan antioxidanten, vitaminen en mineralen, behaal je het beste resultaat.

What (not) to eat?
Groene thee is één van de bekendste, bewezen voorbeelden voor een high impact cellulitebestrijding, en het helpt sowieso goed als je wilt afvallen. Een paar koppen pure groene thee per dag versnelt je stofwisseling, beperkt de vetabsorptie en helpt de regulering van glucose. Het bevat ook de stof theobromine, dat het proces stimuleert om vet sneller vrij te geven. Jesse: “Maar zijn nog veel meer gezonde anti-cellulite producten die je dagelijks op het menu kunt zetten. Met name broccoli, taugé, asperges, zwarte bessen, cayennepeper, kurkuma, knoflook, brandnetels, rode bieten en vette vissoorten hebben een sterke anti-cellulite functie. Wat je niet moet eten is bekend : zout,- en suikerrijk eten zoals geraffineerde en bewerkte voedingsproducten, vleeswaren en kant-en-klaar maaltijden, ongezonde vetten uit kaas en worst, frisdrank en alcohol en koffie"