Eet je mooi logo

Moe en lusteloos als de lente begint?

Artikel door:

Google

Veel vrouwen voelen zich aan het begin van de lente moe en lusteloos. Een oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat we aan het einde van de winter weinig vitamine D in ons lichaam hebben. Vitamine D wordt namelijk onder invloed van de zon aangemaakt. In de winter schijnt de zon minder vaak en sterk en we zitten vaker binnen. Het gevolg daarvan is dat we aan het begin van de lente nog maar weinig vitamine D in ons lichaam hebben en dat heeft gevolgen voor onze weerstand en humeur. De vitamine D-batterij is leeg en het lijkt alsof alles te veel energie kost.  Extra vitamine D kan in deze periode voor een oppepper zorgen, maar hoe vul je je vitamine D niveau weer aan?

Als de eerste zonnestralen weer doorbreken is het verstandig om de zon op te zoeken. De vitamine D aanmaak komt daardoor weer op gang. Verder kun je je voedingspatroon aanpassen. Eet 2 keer per week vette vissoorten als zalm, makreel en haring, deze bevatten relatief veel vitamine d. Ook in margarine, halvarine en bak- en braadproducten zit vitamine D, dus smeer je boterham met een dun laagje boter en bak je producten niet in olie maar in roomboter of bak- en braadproducten.

Ben je bang dat je niet voldoende vitamine D binnen krijgt? Neem dan tijdelijk een voedingsmiddelensupplement.  Zorg voor voldoende slaap en beweeg regelmatig, dan ga je vol energie de lente in!