Eet je mooi logo

Groenten uit glas, blik of diepvries net zo gezond als verse groenten

Artikel door:

Google

Groenten leveren volop gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Niet alleen verse groenten, maar ook vers verwerkte groenten zoals groenten in glas, blik of diepvriesgroenten! Dat komt omdat deze groenten op het juiste moment zijn geoogst en al binnen ongeveer 5 uur na de oogst in de verpakking zitten. Door de snelle, geavanceerde verwerking blijven voedingsstoffen als vitamines en mineralen volop behouden. Het advies is 2 ons groenten per dag te eten. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor verse of vers verwerkte groenten. Variatie is het ‘toverwoord’, omdat groenten niet allemaal dezelfde hoeveelheid of hetzelfde type voedingsstoffen bevatten.

Met de voedingswaarden zit het goed
Groenten uit diepvries, blik of glas zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze worden geteeld in de volle grond en pas geoogst als ze rijp zijn. De uitgekiende manier van verwerken zorgt ervoor dat de smaak en voedingsstoffen behouden blijven. Vers verwerkte groenten maken het je gemakkelijk omdat de groenten al zijn voorbereid. Schoonmaken en snijden is niet meer nodig en dat kan ook wel eens handig zijn.

Geen conserveermiddelen toegevoegd
Groenten in blik en glas bevatten geen conserveringsmiddelen. Aan groenten in blik/glas worden alleen water, zout en kruiden toegevoegd, meer niet. Bij het blancheren worden de enzymactiviteiten vernietigd, die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en dus ook het bederven van de groenten. De groenten zijn dan als het ware 'gevangen' in hun huidige toestand. Bovendien is de inhoud van het blik/glas tijdens het inblikproces gesteriliseerd en zijn alle potentiële kiemen dus vernietigd