Eet je mooi logo

De juiste voeding voor mooi, gezond haar

Artikel door:

Google

Volgens recente onderzoeken blijkt dat er tegen futloos, dun, uitvallend, dof en zwak haar toch veel meer te doen is dan jarenlang werd aangenomen. De heren 'haarprofessoren' zijn sinds kort unaniem van mening dat, wanneer je anders (lees: gezonder) gaat eten, je daarmee écht goede resultaten behaalt. Natuurlijk zijn er enorm veel versterkende middeltjes op de markt, zoals lotions, conditioners, shampoos, of zelfs bier en ei, maar de kracht moet toch écht van binnenuit komen. Net zoals ieder pondje door 't mondje gaat, is jouw haar dus ook gebaat bij goede voeding. 

De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat veel haarproblemen al bij je geboorte in je genen zitten opgesloten en daar valt natuurlijk niet zoveel aan te veranderen. Betere eetgewoonten daarentegen helpen echter wél om je haren voller en gezonder te maken en ze meer glans te geven, maar kaal worden hou je natuurlijk nooit tegen. Onthoud echter dat een gezond mens gemiddeld 100 haren per dag verliest. Dat is heel normaal.

Welke voeding voor mooi haar?

Er wordt wel eens gedacht dat haaruitval, met name bij vrouwen, samenhangt met een tekort aan ijzer. Recent onderzoek toont aan dat dat niet het geval is. Wat wel helpt is en gezonde levensstijl. Het beste resultaat bereik je door te beginnen met het uitbannen van allerlei slechte gewoontes, zoals snoepen, eten van fastfood, teveel binnen zitten en last but not least: roken en drinken. Pas dan kan je lichaam beginnen met het opnemen van de goede stoffen en hoeft 't niet eerst allerlei rommel af te breken. 

Van vitamine B8, koper, selenium en zink  is wel bewezen dat ze bedragen aan gezond haar. Zet de volgende producten maar vast op je lijstje: noten (cashewnoten, amandelen, pecannoten), orgaanvlees (bijvoorbeeld lever), vis en schelpdieren, sojaproducten, volkoren brood, eieren en magere zuivel. Genoemde producten zijn allemaal goed voor je hoofdhuid en je haar gaat er ook nog eens mooi van glanzen. Je gaat het verschil echt merken!