Eet je mooi logo

De beste groenteabonnementen en andere verse ingrediënten thuisbezorgd

Artikel door:

Google

Je ziet steeds meer bedrijven die een box of krat met levensmiddelen aan huis leveren. Deze zijn gevuld met gezonde producten zoals groente, fruit, vlees, vis en andere ingrediënten die nodig zijn om een aantal maaltijden op tafel te zetten. In de box zitten groenten en fruit, soms geheel of gedeeltelijk biologisch, streekproducten of producten die geteeld of gemaakt worden in je eigen regio. De filosofie van alle boxen is dat ze verse spullen leveren: seizoensgebonden, uit de streek of uitsluitend biologisch. Het gevoel van lekker, gezond en meteen van de boer wordt versterkt.

Verschillende aanbieders van groenteabonnementen en verse streekproducten
Er zijn verschillende aanbieders van deze boxen zoals Streekbox, Odink, Ruud Maas, Zinnerdinner, Beebox, Beterbio, Hello Fresh en de Krat. Deze boxen worden niet altijd door heel Nederland geleverd en er zijn ook andere lokale initiatieven. Je zult zelf even moeten kijken welke aanbieders in jouw regio actief zijn. Er zijn per aanbieder verschillen. BeterBio, Odin en Zinnerdinner leveren uitsluitend biologische producten. Beebox levert minimaal 90% biologisch en 100% uit Nederland. Ook De Krat, Streekbox en Ruud Maaz benadrukken dat ze producten hebben van lokale producenten. Hello Fresh legt de nadruk op "gezonde recepten en verse ingrediënten. De prijs van een box voor 3 maaltijden voor vier personen varieert tussen 47 Euro en 75 Euro. 


Test door Kassa
Op 3 mei 2014 liet het programma Kassa de bekende kok Pierre Wind acht verschillende foodboxen en kratten testen. Pierre verwacht van een doos met boodschappen vooral dat je verse spullen krijgt. Het moet er ook uit zien of het zo uit de moestuin of van de boer komt. Hoewel hij over elke box of doos wel iets positiefs te melden had, waren er ook punten van kritiek, zoals te weinig verse of zelfs missende producten of veel te hoge prijzen. De krat van de Krat kwam uiteindelijke als beste uit de test, vanwege de goede prijs kwaliteit verhouding en de originele, dagverse producten.