Eet je mooi logo

Wanneer water drinken en waarom?

Artikel door:

Google

Ruim een derde van alle Nederlanders drinkt minder dan de aanbevolen 1,5 liter per dag. Hoewel 96% de richtlijn kent, vergeten veel mensen door drukte voldoende te drinken. 53% van de Nederlanders zou graag meer water willen drinken, gezondheid is daarbij de belangrijkste drijfveer. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat in opdracht van Spa is uitgevoerd.

Verschil tussen denken en drinken
Vindt de helft (51%) van de Nederlanders 16+ het (zeer) belangrijk gezond te drinken, een veel kleiner deel (33%) vindt van zichzelf dat hij daadwerkelijk gezond drinkt. Vrouwen vinden een gezond drinkpatroon belangrijker dan mannen. Hoewel we de afgelopen twee jaar beduidend meer water zijn gaan drinken staat meer water drinken op de wensenlijst van 53% van de Nederlanders. De redenen hiervoor? 44% vindt dat hij door water te drinken werkt aan zijn gezondheid.

Als je denkt dat je veel water moet drinken voor een mooie huid dan heb je het mis: water passeert het lichaam te snel om ook maar enig effect te hebben op de huid. Alleen mensen die veel te weinig drinken en uitgedroogd zijn zullen dit merken aan hun huid. In dit geval verliest de huid zijn elasticiteit.

Veel watermomenten op een dag
Als we water drinken, doen we dat de hele dag door. Opvallend is dat we bij het opstaan vaak een glaasje water nemen (34%) en dat bijna 20% ’s nachts water drinkt. 1 op de 4 Nederlanders heeft altijd onderweg een flesje water bij zich: in de auto, de trein of het vliegtuig. Na het avondeten drinken we geregeld een glas water (29%). Bij de avondmaaltijd zelf wordt maar weinig water gedronken (23%). En ook het glaasje water naast de koffie of thee, zoals we in zuidelijke landen vaak zien, is in Nederland – nog - geen usance (6%). Vrouwen bouwen over het algemeen meer watermomenten in gedurende de dag dan mannen.