Eet je mooi logo

Waarom is lamsvlees gezond?

Artikel door:

Google

Lamsvlees is niet alleen lekker, maar het past ook uitstekend in een gezond voedingspatroon. Het is een mager product en heerlijk mals. En... wist je dat 100 gram lamsvlees al een groot gedeelte van onze dagelijkse behoefte aan eiwit dekt? Lamsvlees is ook een bron aan vitamine B. Deze vitamine geeft energie, is goed voor de huid en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Daarbij bevat het veel goede voedingsstoffen zoals eiwitten, zink, en ijzer. IJzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, dat nodig is voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Heemijzer zit alleen in dierlijke producten en is beter beschikbaar voor het lichaam dan non-heemijzer uit plantaardige producten. Lamsvlees bevat zelfs meer ijzer dan bijvoorbeeld groenten en granen!

Brits lamsvlees

Brits lamsvlees is afkomstig van dieren die leven in natuurlijke omstandigheden op uitgestrekte weilanden en heuvels. Lammeren leven in kuddes en de prachtige landschappen in Groot-Brittannië zijn daar uitermate geschikt voor. De dieren hebben de ruimte, leven voornamelijk buiten en er is volop sappig gras, klaver en kruiden. En... juist deze natuurlijke manier van leven, waarbij het dierenwelzijn hoog in het vaandel staat, proef je terug in het vlees! De Britten kunnen dan ook trots zijn op een eeuwenoude traditie van schapen en lammeren. Niet voor niets leven er in Groot-Brittannië maar liefst 30 miljoen schapen waaronder allerlei rassen met zeer smaakvol vlees. Kortom: met het malse, vitaminerijke lamsvlees kun je genieten van gezonde, gemakkelijke en gevarieerde recepten. 

Lamsvlees uit Groot Brittannië is heerlijk mals en verfijnd van smaak, bijzonder voedzaam én licht verteerbaar en past dus goed in een gezond voedingspatroon. En... je maakt er gemakkelijk en snel de smakelijkste gerechten mee! Daarbij is lamsvlees geschikt voor veel bereidingsmethodes. Zo kun je er o.a. mee bakken, wokken, braden en stoven. Daarbij laat lamsvlees zich uitstekend combineren met diverse kruiden, groenten én mooie wijnen. Lamsvlees uit Groot-Brittannië is verkrijgbaar in de supermarkt, maar uiteraard ook bij de (keur)slager. 


Keurmerk

Lamsvlees uit Groot-Brittannië dat in in Nederland wordt verkocht voldoet aan allerlei strenge kwaliteitseisen waaronder dierenwelzijn en diergezondheid. Het zogeheten Quality Standard Mark garandeert de controle door onafhankelijke inspecteurs in de gehele productie- en distributieketen. Van farm to fork zogezegd. Niet alleen de traceerbaarheid van elk product wordt gewaarborgd; het kwaliteitssysteem bevat richtlijnen om de eetkwaliteit van het eindproduct te bevorderen. Daarbij werken veel boeren met het 'red tractor' label, dat betrekking heeft op de kwaliteit en de productie van lamsvlees uit Groot-Brittannië. De zekerheidsnormen van deze regeling bevatten: voedselveiligheid, dierenwelzijn, milieubescherming en traceerbaarheid. De basis welzijnsbehoefte van lammeren/schapen mag dan ook in geen enkele fase van hun leven worden aangetast. En... de boeren dienen ervoor te zorgen dat hun landbouwpraktijken het milieu niet schaden. Het vlees en de dieren moet herkenbaar te traceren zijn tot het bedrijf van oorsprong.