Eet je mooi logo

Eet fruit voor witte tanden

Artikel door:

Google

Sommige bleekmethoden zijn goed voor je tanden, andere methoden kunnen het tandglazuur aantasten.  Als werkzame ingredient in whitening tandpasta’s wordt vaak appelzuur gebruikt. Fabrikanten gebruiken dit stofje omdat het helpt bij het verwijderen van vlekken op het tandoppervlak. Maar wist je dat aardbeien en appels van nature veel appelzuur bevatten en dus ook voor wittere tanden kunnen zorgen? 

Appels

Een appeltje eten is goed voor je tanden. Tijdens het kauwen wodrt de productie van speeksel verhoogd en dat helpt om tandplak weg te spoelen en de tanden schoon te houden.  Appels bevatten ook appelzuur dat vlekken op tanden tegen kan gaan. Eet maximaal een of twee keer per dag zuur fruit.

Aardbeien

Aardbeien bevatten relatief veel appelzuur. Je kunt je tanden op een natuurlijke manier witter maken door een aardbeienpulp te maken. Plet een aantal aardbeien en breng deze pulp op je tanden aan. Laat dit maximaal 5 minuutjes op de tanden zitten. De restjes aardbeien tussen je tanden kun je met flosdraad verwijderen. Maar overdaad schaadt, want de zuren uit fruit kunnen aanleiding geven tot tanderosie bij regelmatig contact met het tandoppervlak.

Overdaad schaadt

Hoe meer, hoe vaker en hoe langer er zure producten in de mond terechtkomen, hoe groter de kans op tanderosie.  Beperk het aantal keren dat je zuur fruit eet tot maximaal 1 of 2 keer per dag.  Je zult begrijpen dat je de behandeling met aardbeienpulp ook niet te vaak moet doen, we raden maximaal 2 keer per maand aan. Het is verstandig om na het eten van zuur fruit  te spoelen met water of melk om het zuur te neutraliseren.  Of neem een suikervrije kauwgom, dat helpt ook.