Eet je mooi logo

BLK, het hippe zwarte mineraalwater voor superfoodies en soapies

Artikel door:

Google

Nieuw op de markt: BLK. water (Spreek uit bee. el. kay). Het is in de maand april exclusief verkrijgbaar in het chique Conservatoriumhotel in Amsterdam vanaf 4,90 per fles van 500 ml. De fles, eh pardon, de flacon ziet er stylish  uit  en de zwarte kleur van het water trekt natuurlijk de aandacht, maar is het echt zoveel beter dan water?

Volgens de fabrikant is BLK het eerste mineraalwater waar fulvine mineralen aan zijn toegevoegd. En deze mineralen geven het water de zwarte kleur. Fulvinezuur ontstaat uit humus en humus ontstaat door biologische afbraak van dood organisch materiaal. Het lijkt op compost, maar is verder verteerd dan compost. Krijg je al dorst?

Fulvinezuur wordt vaak gebruikt als een aanvulling op de bodem in de landbouw, en minder vaak als een dierlijk of menselijk voedingssupplement. Als voedingssupplement kan fulvinezuur worden gevonden in vloeibare vorm als een component van minerale colloïden. Waarom fulvinezuur de voedingswaarde van het mineraalwater zou verbeteren is echter nooit aangetoond.

Het hippe watertje wordt omarmd door filmsterren en superfoodies. Zij willen graag met hun flesje BLK gezien worden en zijn bereid om hiervoor fors in de buidel te tasten. De nuchtere Nederlander die waar voor zijn geld wil kan beter kraanwater drinken en regelmatig groenten eten.