Eet je mooi logo

Bespaar tijd met gezonde maaltijden uit de slowcooker

Artikel door:

Google

We willen bewust en gezond eten en tegelijkertijd willen we ook niet te lang in de keuken staan. Slowcooking speelt naadloos in op deze trend. Slowcooking met bijvoorbeeld een Crock-Pot is een kooktechniek waarbij voedsel langzaam - op maximaal 96 graden Celsius - gegaard wordt. Doordat de temperatuur nooit boven de 100 graden Celsius uitkomt, blijven smaak, aroma's en voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen beter bewaard tijdens het garen en wordt vlees, vis of groenten niet doorgekookt. Erg lekker en boordevol gezonde voedingstoffen. Je kunt de slowcooker inschakelen voordat je naar je werk gaat en als je thuis komt is het eten klaar.

Het gebruik van de Crock-Pot is heel gemakkelijk en praktisch: doe alle ingrediënten in de Crock-Pot, zet deze aan. Gedurende de dag bereidt de Crock-Pot jouw warme maaltijd en bij thuiskomst staat er een lekker en gezond gerecht op jou te wachten. De eenpansmaaltijden die je er mee kunt maken zijn heel divers en variëren van stoofpotjes tot sauzen, soepen, diverse groente gerechten maar bijvoorbeeld ook grote stukken perfect gegaard vlees. Doordat er weinig tot geen boter of ander bakmiddel nodig is in deze pan en door de manier van garen, bevat het gerecht minder vet. 

De nieuwste Crock-Pot CR-011 heeft inhoud van 6 liter met een hittebestendige glazen deksel én een programmeerfunctie. De sauté-functionaliteit biedt je de mogelijkheid om vooraf vlees in de binnenpan op het fornuis kort bruin te braden of om of achteraf een schotel in de oven te gratineren. Daarnaast kan je in de pan restjes bewaren in de koelkast of de diepvries en direct opwarmen in de oven of op het fornuis. Ook heeft dit nieuwe model een timerfunctie waarmee de bereidingstijd is in te stellen van 30 minuten tot 20 uur. Het apparaat telt de minuten af en schakelt automatisch over naar de warmhoudstand wanneer de tijd om is.

De prijzen van de verschillende Crock-Pot modellen variëren van €49 tot €149 afhankelijk van de inhoud en functionaliteit. De Crock-Pot CR-011 kost €139 en is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken.