Eet je mooi logo

Gezellig aan de kaasfondue: zelfgemaakt of kant-en-klaar

Artikel door:

Google

kaasfonude.jpgKaasfondue is niet bepaald eetjemooi-waardig, maar wel erg lekker en bovendien gezellig. Het is leuk om met familie of vrienden een avond te tafelen rondom de fonduepan. En als je in plaats van stokbrood verse groenten gaat dippen dan mag dat best voor een keertje. Gebruik bijvoorbeeld bloemkoolroosjes, radijs, cherrytomaten, champignons. stukken paprika, worteltjes of bleekselderij. Of kort gewokte seizoensgroenten als courgette, broccoli of pompoen.

Wat heb je nodig voor de kaasfondue?

Kaasfondue maak je in een mooie aardewerk pan met een steel. Dit heet ook wel een caquelon. De pan moet vuurvast zijn zodat je de fondue op het fornuis kunt bereiden en meteen op tafel kunt presenteren. Dat voorkomt een hoop geklungel met overgieten. Op tafel plaats je een spiritusbrander met regelbare vlam om de fondue warm te houden. Je kunt ook een rechaud of theelichtje gebruiken, maar daarmee kun je de temperatuur van de fondue moeilijker regelen. Tot slot heb je fonduevorken nodig, dat zijn lange smalle vorken met 2 punten die je in de fonduepan kunt dippen.

Recept Kaasfondue

Er zijn vele variaties en recepten voor kaasfondue. Het belangrijkste is dat je een kaas gebruikt die makkelijk smelt, bijvoorbeeld Gruyere of Emmentaler. Maar je kun ook diverse kaassoorten mixen.

Benodigdheden voor 2 personen:

•250 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld de helft Emmentaler en de helft Gruyere)

•2 eetlepels citroensap

•150 ml witte wijn

•1 theelepel allesbinder of maizena

•eventueel nog kruiden zoals nootmuskaat of knoflook

Bereidingswijze kaasfondue
Breng de wijn aan de kook en voeg daarna het citroensap toe. Voeg de kaas in gedeeltes toe, blijf ondertussen goed roeren. Als je alle kaas hebt toegevoegd, voeg je de allesbinder of maizena toe en eventueel de kruiden.

Kant en klaar kaasfondue

Voor degenen die geen zin of tijd hebben om de kaasfondue helemaal zelf te maken ontwikkelde Emmi een All-in-One Fondue. Met deze complete kaasfondueset, bestaande uit een pan met kant-en-klare kaasfondue en een warmhouder, staat in no time een gezellige maaltijd op tafel. Je hebt geen speciale fonduepan nodig. De All-in-One Fondü met 400 gram kaas is geschikt voor 2 personen. Deze Fondü is, net zoals de andere varianten van Fondü, gluten- en lactosevrij.

 

Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 9,99