Eet je mooi logo

Eerlijk eten tijdens de Fairtrade week 2015

Artikel door:

Google

Komende week zijn er veel aanbiedingen met een goed verhaal bij de supermarkt en wereldwinkel. Met een Fairtrade week wil de StichtingMax Havelaar eerlijke handel op zoveel mogelijk plekken te stimuleren in de Nederlandse markt. Van 24 oktober tot en met 1 november besteden Albert Heijn, Jumbo, Lidl, ALDI en PLUS extra aandacht aan eerlijke handel. Maar ook bij ketens als Coop, Spar, Hoogvliet en DEEN kun je terecht voor aanbiedingen op Fairtrade producten.

De producten zijn zeer gevarieerd: van Fairtrade gecertificeerde huismerk-artikelen als koffie, thee, chocolade en sap tot A-merken als Fair Trade Original, Ben & Jerry’s en Tony’s Chocolonely.Je betaalt misschien iets meer voor een eerlijk product, maar hierdoor krijgen meer organisaties van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden de kans te investeren in een betere toekomst.

De afzet van Fairtrade producten blijft gestaag groeien. Boerenorganisaties in ontwikkelingslanden die aangesloten zijn bij het Fairtrade-keurmerk, ontvingen in 2014 door de Nederlandse verkopen € 5,2 miljoen (+ 10% t.o.v. 2013). Deze premie ontvangen boerenorganisaties bovenop de marktprijs en investeren zij naar eigen inzicht in onder andere trainingen ten behoeve van duurzame productie, gezondheidszorg en scholing.