Eet je mooi logo

Meer groente eten? Kies voor een groenteburger

Artikel door:

Google

Albert Heijn introduceert vandaag drie nieuwe producten in het vleesvervangend schap bij  een aspergeburger, een bonenburger en groentegehakt. De producten zijn ontwikkeld door 2-Michelin sterrenchef Moshik Roth, die bekend staat om zijn verrassende groente-innovaties.

Verrassen met groente

De topchef is expert in het innoveren met groente en verrassende smaakcombinaties. Waar huidige vleesvervangers meestal gemaakt worden van soja, onderscheidt &samhoud food zich in het vleesvervangend schap door groente als basis te gebruiken. Daarnaast zijn alle producten een bron van vezels en bevatten ze geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid. Moshik: “Groente is een belangrijk onderdeel van onze voeding, het draagt bij aan een goede gezondheid. Door te verrassen met groente hoop ik het voor veel mensen aantrekkelijker te maken om meer groente te eten.”


Nieuwe Schijf van Vijf

Vorige maand lanceerde het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf, waarbij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente is verhoogd van 200 naar 250 gram per dag. Slechts vijf procent van de Nederlanders haalt deze norm. Met de nieuwe groentelijn hoopt &samhoud food een positieve bijdrage te leveren aan de inname van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente.