Eet je mooi logo

Ken jij de boerenkool burger al?

Artikel door:

Google

De boerenkool burger van Sofine is gezond, lekker, makkelijk en betaalbaar. Het innovatieve product is één van de 200 gezonde(re) producten die de supermarktketen Jumbo dit jaar lanceert. Vorig jaar werd deze groenteburger gepresenteerd in het Jumbo Innovatie Lab en sinds kort is het smaakvolle vegetarische product exclusief verkrijgbaar in de Jumbo winkels. De boerenkool burger is tevens genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017. 

Gezonde ingredienten

De originele boerenkool burger bestaat voor maar liefst 72 procent uit groenten, waarbij boerenkool natuurlijk de hoofdrol speelt. En dat proef je natuurlijk. Verder is de burger gemaakt van zoete aardappel en gerookte tofu en is rijk aan vezels en plantaardige eiwitten. Doordat de groene burger voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en B12 bevat is het een goede variatie op vlees. Met een laag zout- en vetgehalte past dit goed in de Schijf van Vijf. Het product sluit tevens aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon. De boerenkool burger is dus niet alleen gezond maar ook heel duurzaam.  

Boerenkool burger op een broodje 

Bak de boerenkoolburger in 8 minuten (regelmatig keren). Snijd ondertussen 2 harde broodjes naar keuze open. Bestrijk deze van de onderzijde met mosterdsaus. Beleg ieder broodje met gebakken rode ui, salade naar keuze en de boerenkoolburger. Echt maar ook echt lekker!

Ben je een liefhebber van boerenkool?  Probeer dan ook eens een pittige boerenkoolstampot met rode groenten en spekjes. Bekijk hier het recept.