Eet je mooi logo

Groenten en fruit voor een healthy glow

Artikel door:

Google

Nieuw onderzoek van de Nottingham Universiteit heeft aangetoond dat het eten van groenten en fruit bijdraagt aan een gezonde huidskleur. Het onderzoek is gepubliceerd in het “Journal Evolution and Human Behaviour”. Het onderzoek bewijst dat een gezond dieet, waarin men veel groenten en fruit eet, de huid van een gezonde gloed en huidskleur voorziet. Deze 'healthy glow' vindt men in het algemeen mooier dan de gloed en huidskleur die je krijgt door te zonnen. Als je er goed uit wil zien kun je dus beter dagelijks veel groente en fuit eten.

De leider van het onderzoek, Dr. Ian Stephen zegt hierover:"De meeste mensen denken dat zonnebaden de beste manier is om de huidskleur te verbeteren. Ons onderzoek bewijst dat het eten van meerdere porties groenten en fruit per dag een positiever resultaat levert aan de huid". De oorzaak hiervoor is de stof carotenoïde die vooral te vinden zijn in rode, oranje of gele groenten zoals tomaten en wortelen. Carotenoïden zijn antioxidanten die in staat zijn beschadigde verbindingen in het lichaam die veroorzaakt zijn door o.a. stress, ziekte of andere dagelijkse inspanningen te herstellen.  


Dit onderzoek omschrijft de uitwerking bij blanke rassen. Het geschreven onderzoek omschrijft dat het effect mogelijk hetzelfde is bij andere rassen. In een Afrikaanse stam is er bijvoorbeeld aangetoond dat er een voorkeur bestaat voor een gele huid.