Eet je mooi logo

FAQ

Hoe lang moet ik het Eetjemooi dieet volgen om resultaat te zien?

Je moet het dieet minimaal 28 dagen volgen en dat is niet toevallig. Je huid vernieuwt zich namelijk iedere 28 dagen. Daarom worden na een maand de eerste effecten van het dieet in de spiegel zichtbaar: een stralende huid en glanzend haar. Voor een blijvend effect zul je de principes van Eet je Mooi in je levensstijl moeten integreren.

Wat zijn voedingsstoffen?

Een voedingsstof is elk molecuul dat op enigerlei wijze door het lichaam opgenomen kan worden, en dat tevens door het lichaam nuttig gebruikt kan worden. Bij mensen gebeurt opname van deze stoffen gewoonlijk via de spijsvertering. Het woord voedingsstof moet niet verward worden met een voedingsmiddel. Een voedingsmiddel kan meerdere voedingsstoffen bevatten. In de Europese Unie is het gebruikelijk alle voedingsstoffen op de verpakking te vermelden.

Er zijn een aantal soorten voedingsstoffen (nutriënten) die worden onderscheiden.
Macronutriënten → brandstoffen (koolhydraten en vetten) en bouwstoffen (eiwit).
Micronutriënten → vitamines, mineralen en sporenelementen

Een tekort aan mineralen en vitamines in je lichaam kan ziektes veroorzaken. Daarom noemen we mineralen en vitamines ook wel beschermende stoffen. Eiwitten worden als bouwstof en brandstof gebruikt. Vetten dienen vooral als reserve stoffen en brandstoffen. Water, mineralen en vitamines dienen alle drie als beschermende stoffen en bouwstoffen.
Essentiële nutriënten zijn voedingsstoffen die een organisme niet zelf kan aanmaken, maar wel nodig heeft

Waar moet ik op letten bij het kopen van beautyfood?

Onze voorkeur gaat uit naar zo veel mogelijk onbewerkte, verse producten, die je zelf thuis zo snel mogelijk bewerkt en verwerkt in de recepten.

Groenten:
Ingevroren groenten of groetenconserven zijn ook geschikt als alternatief voor verse groenten

Brood
Kies zo veel mogelijk voor volkoren of meergranen. Als je een donker brood koopt wil dat nog niet zeggen dat het ook volkoren of meergranen is. Let hierop! Hoe hoger het percentage vezels, des te beter.  

Biologisch of niet biologisch
Voor het dieet maakt het niet uit op welke wijze de producten geteeld en geproduceerd zijn. 

Wat zijn Caroteentjes?

Ons woord Caroteentjes stamt af van het woord carotenoïden. Deze stof is verantwoordelijk voor de rode, gele en oranje kleur in verschillende groente- en fruitsoorten. Aangezien dit een mond vol is, hebben we de term carotenoïden liefkozend omgedoopt tot het woord Caroteentjes. Deze Caroteentjes dragen bij aan een gezonde en stralende teint. Voor meer informatie zie www.beautyfood.org

Hoe weet ik dat ik alle benodigde voedingsstoffen voor een mooier uiterlijk binnenkrijg?

Alle recepten in het dieet zijn nagerekend op de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor een mooier uiterlijk.  Het is afgestemd op vrouwen van 20-49 jaar. 


Waar kan ik alle bewijs voor dit beautydieet vinden?

Alle wetenschappelijke onderzoeken en bronnen die door ons gebruikt zijn kunt je vinden op www.beautyfood.org

Mag ik blijven roken?

Roken heeft een negatief effect op de functie van de huid en versterkt de vorming van rimpels. Door te stoppen met roken kan een belangrijk deel van de negatieve effecten weer worden opgeheven. Als je blijft roken tijdens het volgen van het beautydieet dan zal het effect veel minder zichtbaar zijn.

Effect op de huid
Bepaalde stoffen in tabaksrook hebben een vernauwend  effect op de bloedvaten in de huid. Door deze vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Hierdoor ontstaat een relatief tekort aan zuurstof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor een goed functioneren van de cellen in de huid. Dit kan leiden tot een grijzige tot grauwe gelaatskleur. Ook kunnen bepaalde stoffen in tabaksrook kunnen de afbraak van bindweefsel in de huid bevorderen waardoor het zijn elasticiteit verliest. Hierdoor ontstaan vroegtijdig rimpels en plooien in de huid. Mensen die 15-20 sigaretten per dag roken hebben een huid die gemiddeld net zo veel rimpels vertoont als niet-rokers die 20 jaar ouder zijn. Er treedt dus een versnelde veroudering van de huid op. Bij mensen die tijdig stoppen met roken verdwijnt deze voortijdige veroudering gedeeltelijk.

Effect op het haar
Er is een relatie tussen kaalheid en roken. Het voortijdig uitvallen van de haren bij rokers heeft waarschijnlijk te maken met de reeds eerder beschreven vernauwing van de bloedvaten in de huid waardoor de haarwortels onvoldoende zuurstof en voeding krijgen om adequaat te kunnen functioneren. Rokers krijgen ook eerder grijze haren dan niet rokers; hierbij speelt waarschijnlijk hetzelfde mechanisme van tekort aan zuurstof en voeding voor de haarzakjes een rol.

Bron: Huidinfo 

Val ik af van het Eet je Mooi dieet?

Van Eet je Mooi zul je in principe niet afvallen. Je moet immers voldoende eten van alle voedingsstoffendie bijdragen aan een mooier uiterlijk – en dat zijn er heel wat! De ervaring leert wel dat je daardoor veel minder zin krijgt om tussendoor wat te eten ofte snaaien. Per dag krijg je ongeveer 1700 calorien binnen en dat is iets minder dan de hoeveelheid energie die je dagelijks nodig hebt. 

Er zijn echter wel gezonde voedingsmiddelen waarvan men het vermoeden heeft dat ze zorgen voor een snellere vetverbranding. Zo zijn er aanwijzingen dat het drinken van groene thee een klein beetje helpt bij het afvallen wanneer je wat pondjes kwijt wilt. Maar de allerbeste methode voor een snellere vetverbranding is eenvoudigweg doormeer te bewegen.

Waarom wordt het gebruik van uitsluitend (olijf)olie afgeraden?

Olijfolie bevat geen vitamine A. Als je in de keuken uitsluitend olijfolie gebruikt en je eet daarnaast geen vette vis, dan wordt het lastig om genoeg vitamine A binnen te krijgen. Vitamine A is een hele belangrijke voedingsstof voor je huid.  In margarine en roomboter zit wel vitamine A en D. Wil je dus voldoende vitamine A binnen krijgen dan zul je moeten varieren met de vetten die je in de keuken gebruikt. 

Is het dieet ook geschikt voor vrouwen die ouder zijn dan 50 jaar?

Ja, het dieet is ook geschikt voor vrouwen boven 50 jaar en voor vrouwen na de overgang. Voor de gezondheid is het echter belangrijk dat er extra vitamine D wordt ingenomen. De benodigde extra hoeveelheid vitamine D kan moeilijk uit de voeding worden gehaald. We zouden dan erg veel moeten eten. 

Vitamine D is belangrijk voor de botten en de spieren. Een belangrijke bron van vitamine D is zonlicht. Toch is zonlicht alleen niet voldoende om een vitamine D-tekort tegen te gaan. De oudere huid is namelijk minder goed in staat om onder invloed van de zon vitamine D te vormen. Daarom hebben vrouwen boven de 50 jaar een verhoogde behoefte aan vitamine D. De Gezondheidsraad adviseert daarom aan vrouwen boven de 50 jaar om dagelijkse een supplement met 10 microgram te nemen. 

Copyright 2023. All rights reserved.