Eet je mooi logo

Recepten

Kleurrijke Chili Con Carne


De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn intense en gevarieerde smaken, kleurrijke decoratie, en de verscheidenheid van specerijen die het heeft. Chili con carne (Spaans voor chili met  vlees) is een pittige stoofschotel die het altijd goed doet, maar zeker als het koud is buiten. In het traditionele recept van Chili con carne wordt altijd gebruik gemaakt van chilipepers, knoflook, ui en komijn. Meestal worden er ook bonen en tomaten aan toegevoegd. Er bestaan duizenden variaties waarbij voor andere soorten vlees of afwijkende ingrediënten gekozen wordt. Wij geven je ons recept voor de 'eet je mooi' Chili con carne, een variant met mager rundergehakt en heel veel gekleurde groenten. Buen provecho!


Zo maak je het >

Portobello gevuld met pijnboompitjes, spekjes en geitenkaas.


De portobello is de reuzenversie van de kastanjechampignon. Deze megachampignon wordt vaak gebruikt om te vullen. Serveer een gevulde portobello als luxe voorgerechtje. lunch of als hoofdgerecht. 


Zo maak je het >

Soep van geroosterde pompoen voor een mooie huid


De meeste mensen in Nederland gebruiken pompoenen puur als decoratie. Veganisten en vegetariërs gebruiken de pompoen wat vaker in recepten, onder andere omdat er veel en goed opneembaar ijzer in pompoenen zit. Maar wist je dat de pompoen voor iedereen een hele gezonde groente is? Pompoenen hebben een lage energetische waarde en bevatten wel veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor de goede werking van je darmen, maar daar houd het niet op! Pompoen bevat veel bètacaroteen dat in het lichaam wordt omgezet tot vitamine A. Van vitamine A is bewezen dat dit bijdraagt aan een mooie huid. Ontdek de zoete en fijne smaak van pompoenen in dit mooimakende soepje van geroosterde pompoen.  


Zo maak je het >

Zelf stoofperen maken


Als je zelf stoofperen wil maken zonder toevoeging van extra geraffineerde suikers dan is de Gieser Wildeman de beste keuze. Deze Nederlandse kleine, iets zoete stoofpeer is beschikbaar van oktober tot en met februari. Deze stoofpeer kookt vuurrood en is zo zoet dat suiker toevoegen overbodig is. Stoof de peer niet in rode wijn of port (dan voeg je alcohol toe) maar kies voor bessensap (bijvoorbeeld Betuwe bessensap zonder toevoegingen). Het geeft een heerlijke smaak aan de peertjes en zorgt voor een mooie kleur.


Zo maak je het >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11