Eet je mooi logo

Verse erwtensoep gezond en goedkoop

Artikel door:

Google

Erwtensoep hoort bij de winter. De bereiding ervan is gebaseerd op producten die vroeger goedkoop en beschikbaar waren: varkensvlees, spliterwten, knolselderij, prei, winterpenen en ui. Deze groenten worden samen met het vlees tot een dikke massa gekookt. Dit levert veel vezels, langzame koolhydraten en plantaardige eiwitten. Goed voor je gezondheid! Albert Heyn en Lidl verkopen kant en klaar erwtensoeppakketten (2 - 2,5 Euro per pakket) waarmee je zelf voor 4-6 personen een heerlijke verse erwtensoep kunt maken. Je hoeft hier alleen nog 500 gram speklappen bij te kopen en je hebt alles in huis! Voor slechts 1 Euro per persoon eet je een gezonde maaltijdsoep. Het is ook heerlijk om nog rookworst toe te voegen, maar dat maakt de soep natuurlijk wel vetter (en wat duurder)! 

Ingrediënten (4-6 personen)

  • Erwtensoeppakket(bestaande uit 500 g spliterwten, prei, wortel, knolselderij, laurierblad, ui)
  • 500 gram schouderkarbonade
  • 2 groentebouillon blokjes
  • peper, zout
  • eventueel rookworst

Bereiding:
Doe 2 liter water, de spliterwten, 500 gram schouderkarbonade en het laurierblad in een grote pan. Breng het geheel aan de kook en schep het schuim weg als het kookt. Snijd ondertussen de prei, wortel en knolselderij. Laat de soep 60 minuten koken.

Haal de schouderkarbonade en de laurierblaadjes uit de soep, verwijder de botjes en snijd het vlees in stukken. Voeg het gesneden vlees met de prei, wortel, en knolselderij weer toe aan de soep. Voeg de bouillontabletten toe. Laat het geheel vervolgens 30 minuten zachtjes gaar koken. Voeg naar smaak peper en zout toe.

erwtensoep_pakket_vers_ah.jpg