Eet je mooi logo

Dippen met heksenkaas

Artikel door:

Google

Misschien heb je wel eens Heks’n kaas gegeten, een smeerdip met roomkaas, verse kruiden en een tikje magie. Het heeft een pittige smaak.  Volgens de fabrikant van dit merk is de grootste succesfactor de versheid: de peterselie en prei: alles gaat vers in het emmertje met echte roomkaas. 

In plaats van de kant- en klare smeerdiip kopen kun je dit natuurlijk ook zelf thuis maken, dan hoeven er ook geen conserveermiddelen aan worden toegevoegd. De basis voor je eigen smeerdip is uitgelekte volle kwark en een beetje van je eigen magie. Zo tover de je lekkerste zelfgemaakte smeerdip op tafel. 

Ingrediënten

  • 250 gram volle kwark en verse room naar keuze (of 200 gram roomkaas naturel) 
  • 1/2 prei 
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • naar smaak: mayonaise (2-3 eetlepels), verse room, peper, zout, mosterd

Voorbereiding
Doe 250 gram volle kwark in een vergiet met daarin een schone theedoek en hang het vergiet boven een grote kom. Zet dit in de koelkast en laat de kwark uitlekken, dit duurt 5-8 uur. Hoe langer je het laat uitlekken hoe dikker de kwark wordt. Als deze uitgelekt is kun je voor de volle smaak een scheut verse room toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk.

Als je het uitlekken van de kwark te lang vindt duren dan kun je dit vervangen door roomkaas.

Bereiding
Pureer de prei en peterselie met een staafmixer. Meng vervolgens de kwark (of roomkaas) erdoor. Voeg mayonaise, zout, peper, mosterd naar smaak toe. Dippen maar!