Eet je mooi logo

Broccoli met tortellini en ansjovis

Artikel door:

Google

Bijna iedereen weet dat broccoli gezond is. Broccoli bevat veel voedingsstoffen, onder andere vitamine A, B, C, E en K. Ook de mineralen zijn goed vertegenwoordigd: calcium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer en koper. Maar vooral de vitamines AC en E zijn belangrijk; het zijn antioxidanten en daarvan is bewezen dat ze bijdragen aan een mooie huid. Daarnaast bevat broccoli veel voedingsvezels die belangrijk zijn voor een goede darmwerking, Wil je eens iets heel anders met broccoli maken? Probeer dan dit recept.

Broccolli anders

Broccoli is zonder een toevoeging zo verschrikkelijk saai. En als je het smaakvoller wil maken met allerlei lekkere (room)sausjes dan kun je je maaltijd ook niet echt gezond meer noemen. In dit recept*  combineren we broccoli met ansjovis en tortellini. Zo maak je met broccoli eens een keer iets totaal anders en het is nog lekker en gezond ook. Een goede reden om wat vaker broccoli op tafel te zetten.

Benodigdheden (2 personen)

  • 150 gram Grand'Italia Tortellini ai formaggi 
  • 300 gram broccoli
  • 25 gram ansjovis in olijfolie (1/2 blikje)
  • 2 gesneden uien
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

  1. Kook de tortellini volgens aanwijzingen op de verpakking (15 tot 17 minuten)
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook 4 minuten in water. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit de ansjovis en 1 el olie uit het blikje op laag vuur in een hapjespan en druk de ansjovis met een houten lepel in kleine stukjes. Voeg de uien toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
  4. Voeg de broccoli en knoflook toe aan het ansjovis-ui-mengsel en bak 5 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de gekookte tortellini over de borden. Schep het broccoli-ansjovismengsel er over heen.


* Gebaseerd op een recept uit de Allerhande van mei 2016: broccoli ansjovisschotel