Courgette spaghetti met zalm en avocadosaus
Artikel door: Inge de Munnik
Een verrukkelijk zomergerecht dat snel op tafel staat. Omdat je courgettespaghetti gebruikt in plaats van pasta is dit gerecht slank en koolhydraatarm.
Benodigdheden Voor 2 personen
- 1 pak courgette spaghetti (400 gram AH)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 avocado
- 4 el plantaardige room
- sap van 1/2 limoen
- 300 gram zalmfilet
- peper zout
- olie om in te bakken
Bereiding
Avocadosaus
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de zalmfilet in blokjes. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Doe de blokjes zalmfilet er bij een bak deze in circa 5 minuten gaar. Schep regelmatig om.
Zet een pan met kokend water op en kook de courgette spaghetti in circa 2 minuten gaar.
Doe de gekookte courgette spaghetti in een mooi bord, schenk de avocadosaus hierover en leg de stukjes zalm hierop. Indien je wil kun je nog wat Parmezaanse kaas hierover strooien.
Reacties