Eet je mooi logo

Minestrone maaltijdsoep

Ingrediënten
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 el margarine (of boter of een bak- en braadproduct)
75 gr magere spekreepjes
250 gr gesneden soepgroenten
1 blikje tomatenblokjes
2 vlees- of kippenbouillontabletten
75 gr macaroni
1 klein blikje witte bonen
1 el pesto
Basilicum (garnering)
Zout en peper
2 volkorenbollen (vers of zelf afbakken)

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Bak de spekreepjes zachtjes uit en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Verhit de margarine in dezelfde pan en bak de ui, bleekselderij en soepgroenten zachtjes 3 minuten. Voeg de tomaten met het sap, de bouillontabletten en ¾ liter
water toe en breng het geheel aan de kook.
Roer de macaroni door de soep en laat hem ongeveer 15  minuten zachtjes koken, roer na 10 minuten de bonen erdoor.
Roer de pesto door de soep en breng hem op smaak met zout en peper en voeg als laatst de uitgebakken spekjes toe. Serveer met een toefje verse fijngehakte basilicum en een volkorenbol.

Tip: soep over?
Vries de rest in porties in, zodat je later zonder moeite weer een gezonde  maaltijd hebt!