Eet je mooi logo

Knoflookgarnalen met paprikacouscous

Ingrediënten
150 gr couscous
2 el pijnboompitten
2 bosuitjes
2 teentjes knoflook
2 el zonnebloemolie of olijfolie
250 gr gekookte garnalen
1 ui
200 gr tomaten
2 paprika’s
2 el margarine (of boter of een bak-en baad product)

Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Verwarm de grillplaat (of ovengrill) voor. Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringetjes. Pers de knoflook uit boven 2 el zonnebloemolie en meng goed. Bestrijk de garnalen met de olie.
Pel en snipper de ui. Maak de tomaten en paprika schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de margarine en bak eerst de ui 2 minuten, laat daarna de tomaten en paprika’s 3 minuten meebakken. Schep de groenten door de couscous.
Grill de garnalen ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Serveer de paprikacouscous met de garnalen op een bord en garneer met bosui en pijnboompitten.