Eet je mooi logo

Geroerbakte varkenshaas met spinazie en yoghurt

Ingrediënten
400 gr krielaardappeltjes
1 el olijfolie
zeezout en peper
300 gr panklare spinazie
150 ml magere yoghurt, op kamertemperatuur
2 tl Garam Masala of tandoori kruiden
2 el margarine (of boter of een bak- en braadproduct)
200 gr varkenshaas
1 ui
1 teentje knoflook
250 gr cherrytomaatjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180-200°C en bak de krieltjes met 1 - 2 el olie en zeezout in een bakblik in de oven.
Snijd 2 blaadjes spinazie zeer fijn. Roer de yoghurt om met 1 tl Garam Masala of de tandoori kruiden, de fijngesneden spinazie, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Laat de yoghurt even
staan zodat alle smaken kunnen intrekken. Snijd de varkenshaas in dunne plakken. Verhit 1 eetlepel margarine in de wok. Roerbak hierin het vlees 3-4 minuten op hoog vuur
gaar en breng het met 1 theelepel Garam Masala of tandoori kruiden en zout en peper op smaak. Neem het vlees uit de wok en houd het (bijv. in aluminiumfolie verpakt) warm.
Verhit in een wok of koekenpan wat margarine en fruit hierin de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook. Schep de spinazie erdoor en roerbak dit 2-3 minuten, tot de
spinazie net begint te slinken. Roer de gehalveerde tomaatjes erdoor, warm ze even mee en breng de groenten op smaak met zout en peper.
Serveer de spinazie met het vlees en de krieltjes en geef de yoghurt als dip ernaast.