Eet je mooi logo

Forel met pecannoten

Ingrediënten
400 gr krieltjes in de schil, schoongeboend
2 el olijfolie
margarine (of boter of een bak-en braadproduct)
zeezout
200 gr peultjes
200 gr worteltjes
300 gram forelfilets
volkorenmeel of bloem
handjevol pecannoten
50 ml droge witte wijn
1 el citroensap
1 tl verse peterselie
Worcestershiresauce

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de krieltjes met de olijfolie en zeezout in 20 minuten goudbruin. Maak de peultjes en worteltjes schoon en snijd de worteltjes in stukken. Blancheer de peultjes en
wortels in een pan met kokend, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Bestuif de forelfilet met volkorenmeel of bloem. Verhit de margarine in een koekenpan en bak de forelfilet 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Schep de vis op een schaal en houd deze warm. Bak de fijngehakte pecannoten 1 tot 2 minuten rondom goudbruin in dezelfde pan op laag vuur. Schep de noten regelmatig om.
Voeg de witte wijn, citroensap, gehakte peterselie en een scheutje Worcestershiresauce toe en laat het geheel 1 tot 2 minuten, al roerend, doorwarmen. Giet dit mengsel over de forelfilet.
Serveer de krieltjes en de groenten met daarop de forel.