Eet je mooi logo

Witte wijn kip met sperzieboontjes

Ingrediënten
400 gr krieltjes in de schil, schoongeboend
2 el olijfolie
2 el margarine (of boter of een bak- en braadproduct)
2 takjes verse rozemarijn
zeezout
2 kipdelen (bijvoorbeeld drumsticks of ontbeende kippedijen)
versgemalen peper
½ glas witte wijn
1 teentje knoflook
2 - 3 blaadjes verse salie
300 - 400 gr sperziebonen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180-200°C. Meng in een ovenschaal de krieltjes met 2 el olijfolie, 1½ takje rozemarijn en wat zeezout. Zet ze 20 minuten in de oven.
Ontvel de kipstukken (indien nodig) en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter of margarine in een koekenpan en bak hierin de kip in ongeveer 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, schenk een
scheutje wijn bij de kip en zet het deksel schuin op de pan. Laat de wijn verdampen, keer het vlees en voeg weer een scheutje wijn toe. Herhaal dit een paar keer en schuif af en toe het vlees door de pan.
Voeg na 10 minuten de gekneusde knoflookteen, de rest van de rozemarijn en de salie toe en bak die nog 5 minuten mee tot het vlees goudbruin is en bedekt met een glanzend laagje.
Kook ondertussen de schoongemaakte sperziebonen in een pan kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
Verdeel de kip over twee borden, besprenkel de kip met de saus en serveer met de krieltjes en sperziebonen.