Eet je mooi logo

Gamba’s met venkelsalade en couscous

Ingrediënten
2 el margarine (of boter of bak- en braadproduct)
1 teentje knoflook
200 gr gepelde gamba’s
150 gr couscous
1 venkelknol
200 gr courgette
2 sinaasappels
zout en peper
voor de saus
1 el mayonaise halfvol
2 el kwark
1 radijs
1 el kappertjes
1 el bieslook
1 el verse munt
1 el water
1 sjalot
tl honing

Bereidingswijze
Kook de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom door elkaar. Snijd de venkel in fijne reepjes en de courgette in kleine blokjes.
Meng de venkel en de courgette door de saus. Snijd de sinaasappels in vieren en snijd het vruchtvlees eruit in grove stukken. Verhit de margarine in een pan, bak de fijngehakte knoflook kort
aan en bak dan de gamba’s ongeveer 2 minuten per kant mee.
Serveer de couscous met de garnalen en de salade. Leg de stukjes sinaasappel erop.