Eet je mooi logo

Kipspies met rauwkostsalade en rijst

Ingrediënten
200 gr zilvervliesrijst
200 gr kipfilet
teentje knoflook
zout en peper
1 tl kerriepoeder
1 tl kipkruiden
2 el water
1 el margarine (of boter of bak- en braadproduct)
400 gr rauwkost
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
Voor de yoghurtsaus
magere yoghurt / mayonaise / peterselie / bieslook

Bereidingswijze
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Meng in een kom de uitgeperste knoflook, zout en peper, een beetje water, kerriepoeder en kipkruiden tot
een pasta en voeg hier de kipblokjes aan toe. Laat ze 10 minuten marineren en rijg dan de kipblokjes aan satéprikkers. Verhit de margarine in een (grill)pan en bak de kipspiesjes goudbruin.
Voor de saus:
Was de peterselie en de bieslook en snij deze fijn. Vermeng de kruiden met de rest van de ingrediënten tot een gladde saus. Varieer eventueel met klein gesneden augurken,
uitjes, kerriepoeder of paprikapoeder. Serveer de kipspiesjes met de yoghurtsaus. Besprenkel de rauwkost met olijfolie en balsamicoazijn.