Eet je mooi logo

Pasta pesto met kip en groentehussel

Ingrediënten
150 gr volkoren pasta (penne)
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 gele paprika
½ courgette
2 tomaten
100 gr verse spinazie
200 - 250 gr kipfilet
zout en peper
balsamicoazijn
2 el margarine (of boter of een bak- en braadproduct)
2 el pesto
Verse basilicum (eventueel om te garneren)

Bereidingswijze
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en het knoflookteentje, was de rest van de groenten en snijd de paprika’s en tomaten in kleine blokjes. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd de helften ook weer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette schuin in stukjes.
Snijd de kipfilets in reepjes en meng die in een bakje met peper, zout en een scheutje balsamicoazijn. Bak de kipreepjes in de margarine totdat ze dichtgeschroeid zijn, voeg dan ui en knoflook toe. Bak dit even mee tot de ui glazig wordt en voeg dan courgette, paprika en spinazie toe. Laat dit nog een paar minuten bakken. Giet ondertussen de pasta af als deze gaar is en roer er daarna meteen de pesto doorheen, zodat de pasta niet aan elkaar gaat kleven.
Breng tot slot het kip-groentemengsel nog iets op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met daarbovenop de groentehussel in een diep bord en garneer
eventueel met een blaadje verse basilicum.