Eet je mooi logo

Maak zelf verse yoghurt

Artikel door:

Google

We weten allemaal dat yoghurt lekker is en vooral ook gezond. Het bevat calcium, proteïnen en bacteriën die belangrijk zijn om de darmen gezond te houden. Veel bacteriën worden al in de maag door het maagzuur gedood, maar probiotische bacteriën zoals bijvoorbeeld Lactobacillus acidophilus, overleven de maag wel en bereiken uiteindelijk de dikke darm. Sommige voedingsmiddelenfabrikanten claimen gezondheidsvoordelen van probiotica, zoals het verlichten van darmklachten. Maar fabrikanten mogen alleen een claim gebruiken, als deze op een lijst van goedgekeurde claims (EFSA) voorkomt en over de probioticaclaims is nog veel discussie. Probiotica hebben voor zover bekend in ieder geval geen ongewenste bijwerkingen. 

Versgemaakte yoghurt bevat de meest optimale hoeveelheid probiotische bacteriën. En met een nieuw systeem van EasiYo is het nu mogelijk om zelf thuis verse, lekkere en voedzame yoghurt te maken. In elke hap van deze versgemaakte yoghurt zitten miljarden 'goede' en levende bacterieculturen, waaronder de bekende Lactobacillus Acidophilus. Oneindig veel malen meer dan in houdbare yoghurt die we in de winkel kopen. 

Het systeem werkt heel eenvoudig. Meng de inhoud van een sachet EasiYo Yoghurt met water in de kleine container en sluit deze af. Schenk kokend water in de Yoghurt Maker en plaats de container hierin. Sluit het deksel. Het mengsel transformeert in 8-12 uur (bijvoorbeeld gedurende de nacht) in een liter versgemaakte yoghurt. Wij hebben het getest Greek & Coconut Yoghurt en Strawberry Vanilia Yoghurt. Of het nu wel of niet iets extra's doet voor onze darmen: de smaak is in ieder geval overheerlijk. En het is leuk en gemakkelijk om te doen.

De EasiYo Yoghurt Maker (€ 19,99) en negen yoghurtvarianten zijn exclusief verkrijgbaar bij De Tuinen. EasiYo Yoghurt sachets zijn verkrijgbaar in de varianten: Natural Yoghurt, Greek Yoghurt, Low Fat Greek Yoghurt, Greek & Coconut Yoghurt,  Mango, Raspberry, Strawberry, Vanilla Yoghurt en  Forest Fruits voor een prijs van € 2,99 tot € 3,79 per stuk