Eet je mooi logo

Drink jij genoeg water?

Artikel door:

Google

Veel diëten geven aan dat voldoende water drinken van belang is. Dit vult je buik waardoor je minder sneller vol zit. Totaal heb je elke dag 1.5 tot 2 liter vocht nodig. Veel meer vocht (waaronder water) drinken is niet nodig (behalve op warme dagen).
Toch zijn er veel mensen die moeite hebben om iedere dag voldoende binnen te krijgen.  Sommigen halen het drinken van 1 liter per dag al nauwelijks. Het gevolg? Hoofdpijn en sufheid. Tips om meer te drinken...

• Zet een glas water, of een flesje water in de keuken (desnoods in de koelkast). Elke keer als je in de keuken komt, neem je een paar slokjes. Dit kan natuurlijk ook op je werk, bijvoorbeeld met een flesje water op je bureau, in de auto of op een ander strategisch punt.
• Drink op vaste tijden een glas water extra. Je eet toch ook vaak op vaste tijden? Bijvoorbeeld een uur na je lunch. Een glas water even snel leegdrinken is zo gedaan.
• Het klinkt misschien gek, maar van thee uit mokken drinken krijg je sneller meer vocht binnen. In een kopje zit ongeveer 125-150 ml. In een mok zit al snel 200-250 ml. De moeite waard toch?
• Niet zo dol op water? Doe er eens een partje citroen of limoen in. Dit geeft een extra fris smaakje. Zeker als het warm is.
• Wissel tijdens het drinken van alcohol regelmatig af met een glas water. Dit houdt je vochtbalans beter op peil (zeker als je teveel alcohol drinkt). Hierdoor kan je de volgende dag hoofdpijn voorkomen. Minder alcohol is natuurlijk de beste keuze!
• Een glas water bij je avondmaaltijd is voor sommigen heel gewoon. Voor anderen weer niet. Zo drink je meer en zit je sneller vol. Heel handig, tijdens een dieet!

De 1,5 tot 2 liter die je nodig hebt kan bestaan uit verschillende soorten vocht. Thee, water, melk, (light)limonade, sap en ook koffie. Van koffie kan je beter niet meer dan 5 kopjes per dag drinken in verband met de cafeïne die erin zit. Het is een fabeltje dat koffie vocht onttrekt aan je lichaam. Wel moet je na het drinken van koffie met cafeïne wat sneller naar de wc, maar je plast niet meer dan normaal. Ook al lijkt dit af en toe wel zo!

Je weet dat je te weinig hebt gedronken als je urine erg geel is. Er zitten dan teveel afvalstoffen geconcentreerd in te weinig vocht. Vooral bij vrouwen die er gevoelig voor zijn kan dit leiden tot blaasontstekingen.