Eet je mooi logo

Online biologisch varkensvlees kopen bij de boer

Artikel door:

Google

Steeds meer mensen voelen de behoefte om diervriendelijk en duurzaam geproduceerd vlees te kopen. Het kon na het succes van koopeenkoe.nl niet uitblijven: koopeenvarken.nl. Door middel van online crowdbutching koop je een vleespakket afkomstig van een varken dat een fijn leven vol modderbaden en goed voer heeft gehad. De varkens ebben bovendien extra lang mogen groeien. Dat is dus lekker, voor zowel mens als dier. Omdat de varkens van de boer direct aan de consument  worden geleverd, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.

Betaalbaar

 
Via de website www.koopeenvarken.nl koop je een deel van een varken dat op dat moment nog lekker rondscharrelt. Als het gehele varken is verkocht, wordt het geslacht en krijg je een pakket thuisgestuurd met daarin verschillende producten. Een pakket kost € 99,95 en bevat maar liefst 7,85 kilo vlees. Er kunnen 28 maaltijden van worden gegeten. Gemiddeld kost het vlees dan per persoon per maaltijd € 1,78 (de gemiddelde kiloprijs is € 12,75), het bewijs dat biologisch varkensvlees niet duur hoeft te zijn. In het vleespakket zit onder meer gehakt, varkensmedaillons, rollades, twee soorten worst, speklapjes, karbonades, ongepaneerde schnitzels en hamlapjes. De producten zijn geseald en niet in schaaltjes verpakt, waardoor het minder ruimte in de vriezer inneemt. Het vleespakket wordt geleverd in heel Nederland en gratis thuisbezorgd in de Randstad.

Smaak

De varkens van koopeenvarken.nl hebben voldoende ruimte om te spelen en te rennen, zowel binnen als buiten. Ze eten gezonde zaken als (biologische) granen, stro en gemalen maïs. Bovendien mogen ze langer groeien, tot een gewicht van dik 90 kilo. Het zijn zogenaamde Heldervarkens, een ras uit de Nederlandse achterhoek. Het Heldervarken wordt door chefkoks wel eens vergeleken met het Iberico varken, het Spaanse varken dat bekend staat om zijn smaakvolle vlees. Het vlees van het overigens veel betaalbaardere Heldervarken heeft net zo’n goede vlees/vet verhouding. Het is mooi gemarmerd, vast van structuur en zacht en smeuïg van smaak.