Eet je mooi logo

Groene smoothies steeds gewilder bij la Place

Artikel door:

Google

Het maken van smoothies met groene groenten is hip. Deze trend is vanuit de Verenigde Staten overgewaaid, waar sinds een aantal jaren heel veel gewerkt wordt met boerenkool. “Iedereen gaat steeds bewuster met eten om. De consument wil precies weten wat hij eet: een eat clean mentaliteit. En daarbij gaat het veelal om pure smaken, zoals die van boerenkool en andere groene groenten ”, aldus Lilly Wanjon van La Place.

Ook Nederland begint warm te lopen voor de smoothies met seizoensgebonden groenten zoals asperges, rabarber en spinazie. Om het wat pittiger te maken wordt gember toegevoegd. Smoothies zijn al jaren één van de meest geliefde producten uit het assortiment van La Place. Ze worden gemaakt van verse, eerlijke en pure grondstoffen, veelal van Nederlandse bodem, liefst uit de regio. Smoothies worden bij uitstek veel on the go genuttigd.

De top5 meest populaire smoothies bij La Place is als volgt:

  1.     Aardbeismoothie
  2.     Banaansmoothie
  3.     Groene smoothie met wilde spinazie
  4.     Superfoodsmoothie met aardbei
  5.     Rabarber yoghurt smoothie


Smoothie of Shake?

Een smoothie is een niet-alcoholisch, koud drankje dat dikker en voller is dan een shake. In een smoothie zit een ingrediënt dat het sap bindt, zoals banaan, mango of appel. Het heeft niets te maken met het toevoegen van ijs, yoghurt of melk. Een shake bestaat uitsluitend uit waterige groente- of fruitsoorten.