Eet je mooi logo

Boter op je brood voor een mooie huid

Artikel door:

Google

Als mensen een dieet volgen of op de lijn letten wordt het smeren van boter op het brood vaak overgeslagen. Veel vrouwen beleggen het brood alleen nog maar met vleeswaren of kaas en laten de boter weg. Het levert alleen maar calorieën op, denken ze, en verder niets. Maar wist je dat het smeren van boter op je brood ook goed is voor je huid? Margarine, halvarine en bak-en braad producten bevatten ook voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben, zoals vitamine A, D en E die bijdragen aan een gezonde huid en mooie tanden. Door geen boter meer op je brood te smeren of vetvrij te eten doe je je uiterlijk te kort!


Vitamine A zit vooral in halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Aan deze producten is namelijk vitamine A toegevoegd. Daarnaast bevatten deze producten ook andere vitamines die per product en per merk in verschillende samenstellingen voorkomen. Vitamine D is goed voor het behoud van sterke botten en tanden. Vitamine E is een anti-oxidant die de huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering.  Door je brood niet meer te besmeren met boter of halvarine, of door vet zo veel mogelijk te vermijden mis je deze belangrijke vitamines. Dat kan er voor zorgen dat je huid niet in een optimale conditie is waardoor deze dof of gauw wordt. En dat is toch het laatste wat je wilt!

Tips
Ook al zou je graag willen afvallen, blijf toch boter of halvarine op je brood smeren. Denk aan de vitamines die je anders mist en die je wel nodig hebt voor je lichaam.  Om het vet te beperken kun je het beste kiezen voor een halvarine met toevoeging van extra vitamine A, D en E of een light-boter. Belangrijk is dat er minder dat 40% onverzadigde vetzuren in zitten. Daardoor werk je werk je tijdens het dieet niet alleen aan een mooi figuur, maar ook aan een goede conditie van je huid.

Als je gaat bakken, kies dan bij voorkeur voor margarine of een bak- en braad product en niet voor olijfolie. Aan olijfolie worden namelijk geen vitaminen toegevoegd.