Eet je mooi logo

Juicebrothers, Nederlandse startup in koudgeperste sappen

Artikel door:

Google

Koud geperste sappen zijn in Amerika al jarenlang onderdeel van een gezonde lifestyle, omdat sap niet puurder gemaakt kan worden dan in deze vorm. Door het koud te persen treedt er minimale verhitting op, waardoor de vitamines, mineralen en enzymen behouden blijven. Omdat er bij andere persmethodes, zoals sapcentrifuges, blenders of mixers, wél verhitting optreedt, gaan er daar veel voedingsstoffen verloren. Juicebrothers is een Nederlandse stertup die deze koudgeperste sappen op de Nederlandse markt wil introduceren. Het persen van de sappen gebeurt in een eigen loods aan de Veemarkt in Amsterdam-Oost, die hiervoor is omgebouwd tot hypermoderne cold pressed juices factory.

Het idee om cold pressed juices naar Nederland te brengen, ontstond op de Amsterdamse grachten. Vier vrienden verwonderden zich over het feit dat dit pure sap in Amerika allang verkrijgbaar was, maar in eigen land tot hun frustratie niet. En dus besloten ze: dan doen we het zelf.
Het hoofddoel van JuiceBrothers was helder: het creëren van juices van de hoogste kwaliteit, die naast gezond ook het meest voedzaam zijn. En vooral erg lekker. Twee jaar en heel veel vlieguren later, hebben de Bro’s vol trots hun flagship store aan de Van Woustraat 151 in Amsterdam geopend en zijn er nu al plannen om dit jaar een tweede vestiging te openen.

JuiceBrothers biedt naast hun cold pressed juices ook smoothies, acai bowls, salades, raw maaltijden en gezonde snacks. Alles kakelvers en homemade. Alle producten die worden gebruikt zijn biologisch en verantwoord geproduceerd. Voor de sapflesjes en verpakkingen is, waar mogelijk, bewust gekozen voor biologisch afbreekbare materialen en recyclebaar plastic.