Eet je mooi logo

De Dutch Weedburger

Artikel door:

Google

De Dutch Weed burger, ik heb 'm geproefd en hij was verrukkelijk. Hij is te koop op het Nederlandse paviljoen op de World Expo in Milaan. De 100% plantaardige hamburger is niet gemaakt van cannabis, maar van zeewier en geroosterde sojasnippers. Je wordt dan ook niet high van de weedburger, integendeel. De burger is supergezond voor je lichaam omdat er veel hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen in zitten en het is ook nog eens een duurzaam product. 

Zeewier is een ‘superfood’ met een combinatie van eiwitten vergelijkbaar aan vlees. Als we in de toekomst over zouden schakelen naar deze eiwitbron dan zal de druk op het ecosysteem ontlast worden omdat er geen landbouwgrond nodig is en er geen zoetwater verbruikt wordt bij de teelt.

Het broodje is verrijkt met Chlorella-poeder, waardoor het groen ziet van de eiwitten. Het brood bevat dertig procent minder zout en maar liefst 42% minder vet dan regulier volkoren brood. De toevoeging van algen aan het brood levert betere functionele eigenschappen op; het bevat vitaminen A, B2, B6, C en mineralen zoals ijzer, magnesium en fosfor. Bovendien is verlenging van de houdbaarheid met 50% gerealiseerd. Het brood won in 2012 de gouden Bakkerswereld-innovatiering onder de naam Meerbrood. De weedsauce is een lekkere, pittige, romige saus die gemaakt is van zeesla. 

 

Foto: Instagram