Eet je mooi logo

Meer water drinken? Hoe dan?

Artikel door:

Google

Een op de drie Nederlanders drinkt te weinig water. Gemiddeld drinken we 4 glazen water per dag, 2 minder dan het aanbevolen aantal.  Vrouwen vergeten vaak te drinken, mannen zien als belangrijkste reden dat ze geen dorst hebben.  Ook wordt als oorzaak gegeven dat men 1,5 liter teveel vindt. Op verschillende vaste tijden op de dag water drinken kan erbij helpen dat je consumptie toeneemt

Water drinken we met name thuis, op het werk en onderweg. We drinken water vanwege het dorstlessende effect (68%), om het vochtgehalte op peil te houden (62%) en omdat het verfrissend is (51%). De gezondheidsmotivaties – het past bij een gezonde leefstijl/dieet en het bevat geen calorieën – maken het rijtje compleet. Deze feiten en meer zijn te vinden in twee representatieve wateronderzoeken, uitgevoerd door FWS (Nationaal Wateronderzoek, mei 2015) en TNS/NIPO in opdracht van Spa (juni 2014).

Meer drinken om er goed uit te zien

Ruim de helft van alle Nederlanders zou gemiddeld ruim een halve liter water per dag meer willen drinken. Soms wordt gezegd dat je water moet drinken voor een mooie huid, maar dat is niet juist. Bij huidveroudering spelen andere factoren een rol. Meer water drinken kan je wel helpen bij afvallen omdat je sneller een voldaan gevoel hebt waardoor je minder eet.Op verschillende vaste tijden op de dag water drinken kan erbij helpen dat je consumptie toeneemt.