Eet je mooi logo

Aspergeseizoen 2016 nu geopend

Artikel door:

Google

We kunnen vanaf vandaag nog precies 72 dagen genieten van heerlijke, gezonde verse asperges. Want vandaag werd, alweer voor de vijftiende keer werd, geheel volgens traditie het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en het eerste kistje asperges zijn overhandigd. De opening vond plaats op het ss Rotterdam, het stoomschip dat ruim 40 jaar de wereldzeeën heeft bevaren. Het aspergeseizoen 2016 eindigt traditiegetrouw op 24 juni (Sint Jan).


Ambassadeur François Geurds 

Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2016 onthuld. Tweesterren chefkok François Geurds is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2016. François Geurds behoort met twee sterrenrestaurants, FG Restaurant** & FG Food Labs*, in de haute cuisine tot de absolute top. Niemand zo vergevorderd op gebied van smaak als hij. Als enige chef in Nederland beschikt hij over een eigen smaaklaboratorium. De delicate smaak van witte asperges maakt deze meesterkok tot een groot fan. "Ik ben vereerd dat ik ben verkozen tot de Aspergeambassadeur van 2016. Deze rol zal ik met verve vervullen. Tot het einde van het seizoen serveer ik in FG Restaurant een Ambassadeurslunch: een viergangenmenu met het witte goud in de hoofdrol. Je kunt zoveel kanten op met deze superieure groente."  
Richard Wilms, directeur van het Nederlands asperge centrum, vertelt: ‘Eindelijk is vandaag de nationale opening van het aspergeseizoen 2016. Wekenlang wordt er in de pers al geschreven over eerdere regionale en business-openingen van het aspergeseizoen. Maar het échte officiële seizoen begint natuurlijk pas vandaag!De nationale opening is bedoeld om het grote publiek, de mensen in het land, te laten weten dat het seizoen is begonnen en dat de asperges volop verkrijgbaar zijn.