Eet je mooi logo

Hoe verander je je leefstijl?

Artikel door:

Google

Gewoontes met betrekking tot je leefstijl sluipen er gewoonlijk in, zo ook veel slechte gewoontes op het gebied van ongezonde voeding, te veel stress en te weinig lichaamsbeweging. Dit gaat zich reflecteren in een opgezet buikje, je huid wordt dof, je haren verliezen hun glans en je hebt minder energie. Kortom; je zit niet meer lekker in je vel. Je wordt je hiervan bewust en wilt verandering, maar hoe pak je dat aan?

Veranderen kost tijd

We willen allemaal het liefst zo snel mogelijk resultaat. Je hebt vast weleens gehoord van crash diëten waarin je binnen korte tijd veel afvalt. Is dat wat je wilt? Nee, je wilt gezonder gaan leven. Die paar kilo te veel zijn niet altijd het probleem en na een crash dieet is de kans groot dat ze snel weer terugkomen. Je algehele conditie is veel belangrijker; een goede balans tussen lichaam en geest die ook op de lange duur zijn vruchten afwerpt. Daarvoor heb je een beter doordachte aanpak nodig. Raadpleeg daarvoor onze tips om gezond te eten. Deze helpen je om op een verantwoorde manier jouw schoonheid van binnenuit te herstellen!

Geduld, motivatie en discipline

Wanneer je met de hulp van Eet Je Mooi gezond gaat eten, zul je binnen korte tijd veranderingen opmerken; je huid begint te stralen en je krijgt meer energie. Laat je hierdoor motiveren om dit vol te houden. Het veranderen van leefstijl is geen gemakkelijke opgave. Mensen worden niet voor niets gewoontedieren genoemd. Zie veranderen van leefstijl als een proces waar je geduld, motivatie en discipline voor moet opbrengen. Focus op kleine overwinningen, in plaats van je blind te staren op dat ideale eindresultaat. Wil je meer weten over gezonde voeding en het begeleiden van mensen, dan is de opleiding Voedingsconsulente mogelijk iets voor jou.

Schakel een wellness coach in

Veel mensen beginnen vol goede moed met hun goede voornemens om hun leefstijl te veranderen, doorgaans op 1 januari, maar aan het einde van de maand zijn ze vaak hun goede voornemens alweer vergeten en krijg je last van het jojo-effect. Wil je je leefstijl veranderen, dan is het een goed idee om daarbij hulp in te schakelen. Met de hulp van een wellness coach is het gemakkelijker om je doelen te bereiken. Tijdens je zoektocht naar een gezonde leefstijl kom je allerlei obstakels tegen, die je van je doel af proberen te houden. Een wellness coach helpt je om hier op de juiste manier mee om te gaan, zodat je het wel volhoudt!

Wat doet een wellness coach?

Een wellness coach of wellnoloog stelt voor jou een persoonlijk behandelplan op om balans te vinden in je leven. Een wellnoloog biedt psychologische ondersteuning, begeleidt je bij het volgen van een sappen & ontgiftingskuur en biedt behandelingen aan als massages, aromatherapie en lichaamspakkingen. Stoelmassages en samudra massages helpen je om tot jezelf te komen, spanning weg te masseren en om de signalen van je lichaam beter te herkennen. Aromatherapie heeft een positieve uitwerking op je gemoed en lichaamspakkingen zorgen zowel voor ontspanning als huidverbetering. Jouw schoonheid wordt zo van binnenuit én van buitenaf stap voor stap hersteld!

Wil je zelf leren om mensen te begeleiden bij het veranderen van hun leefstijl met behulp van uiteenlopende wellness therapieën, dan is de opleiding Wellnoloog wellicht wat voor jou.