Eet je mooi logo

Groentefriet gezondere keuze dan gewone friet

Artikel door:

Google

Dat kinderen van friet houden is bekend. En dat de groenten op het bord maar mondjesmaat naar binnen gaan bij kinderen is ook vaak het geval. Dit was niet anders bij de zoon van voedingstechnoloog Marc van Hulst. Zo kwam hij op het idee om groenten in de vorm van een frietje te maken. Zijn Groentefriet is gemaakt van gepureerde wortel, maïs, witte bonen en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen. De  frietjes zien er uit als gewone friet: lekker bruin en krokant van buiten en egaal en glad van binnen. Het is een gezondere keuze dan aardappelfriet, (gebakken) aardappelen, witte rijst of witte pasta. En ze smaken net zo lekker!


Groentefriets is gezonder alternatief voor aardappelfriet omdat

  • groentefriet drie maal zo veel vezels bevat als in aardappelfriet; met één portie Groentefriet krijgen kinderen meerdan 50 procent van hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen;
  • het bevat anderhalf maal zo veel eiwitten als aardappelfriet
  • het bevat circa de helft van de koolhydraten van aardappelfriet en dat zijn ook nog eens langzame koolhydraten (glycemische index van 38)
  • groentefriet is rijk aan vitamine A, B1, B2, B11, kalium en koper;
  • er is worden geen zout, kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen aan toegevoegd.Verder is groentefriet glutenvrij


Snel klaar!
Groentefriet is voorgebakken en bevroren. Vanuit de diepvries is het snel en gemakkelijk te bereiden in de oven, frituur of Air-Fryer. De frietjes passen bij iedere maaltijd met vlees, vis, kip en groenten.


Verkrijgbaarheid
Groentefriet is verkrijgbaar bij alle PLUS supermarkten voor 2,99 euro per zak à 600 gram.