Eet je mooi logo

Chocolade snuiven alternatief voor saai of calorierijk toetje

Artikel door:

Google

Geen zin in een ingeslapen dineetjer? Of geen inspiratie voor het toetje? Het wordt pas echt leuk als je als toetje wat chocolade snuift met de Chocosnuif. Een uniek apparaat, ontwikkeld door de wereldberoemde Belgische chocolatier Dominique Persoone. Het apparaatje bestaat uit een chique minikatapult van perspex waarmee je cacaopoeder in je neusgaten kunt ‘schieten’. Even door de neus ademhalen en je ervaart gedurende zo’n tien minuten een weldadig gevoel in je hoofd. Zo heb je  chocola nog nooit beleefd!

Chocolade wordt gemaakt uit planten en bevat onder andere antioxidanten die het lichaam beschermen tegen veroudering veroorzaakt door vrije radicalen. Met name donkere chocolade (zo puur mogelijk, dit is goed voor je huid) bevat een groot aantal anti-oxidanten. Theobromine – een zwakke stimulant die in chocola wordt gevonden – kan, tezamen met andere stoffen zoals cafeïne, verantwoordelijk zijn voor de typische roes die ervaren wordt bij het eten van chocola. Onderzoekers aan het Neurowetenschappelijk Instituut te San Diego vermoeden dat chocola pharmacologisch actieve bestanddelen bevat die een cannabisachtig effect op de hersens veroorzaken. Natuurlijk kun je al toetje een lekker stuk chocolade of een bonbon bij je koffie nemen, maar het snuiven van chocolade is veel leuker en minder calorierijk! 

Persoone ontwikkelde de chocosnuifmachine voor het diner van de 60ste verjaardag van Ron Wood en Charlie Watts van de Rolling Stones. Eenvoudig was het ontwikkelen van de chocosnuifmachine niet. Persoone: “Als je alleen cacao snuift, blokkeert het in je neus en wordt het een klodder. Ik heb cacao met chilipeper geprobeerd, maar dat deed veel pijn. Met munt, gember en cacao lukte het wel, die maakten de wegen naar de hersenen open.”

De Stones vonden het dessert geweldig. Dominique vervolmaakte de snuifmachine en nam hem in productie - tot ergernis van de Belgisch anti-drugs vereniging die vond dat hij jonge mensen aanspoorde tot snuiven. Controversieel of niet? Het is een ieder geval een leuke manier om elk diner wat op te leuken.