Eet je mooi logo

Gezonde voeding laat je stralen in de herfst

Artikel door:

Google

Dankzij weer en wind gaat onze weerstand in de herfst collectief omlaag en verliezen je haren en huid hun zomerse glans. Maar dat is natuurlijk geen reden om in een schoonheidsdipje te verzakken! Pak die  problemen niet alleen van buiten aan met cosmetica en zalfjes, maar denk juist nu ook aan beautyfoods. We zochten een aantal mineralen- en vitaminebommetjes bij elkaar, die nu goed verkrijgbaar zijn zodat jij mooi de herfst doorkomt!


41-brocoli.jpgGezond: Broccoli!
Want: het beschermt je huidcellen tegen veroudering en sterkt je weerstand
Broccoli is een echte herfstgroente. En dat komt mooi uit, want het groene plantje is rijk aan anti-oxidanten, calcium en vitamine C.  De anti-oxidanten versterken je weerstand, maar zijn ook nodig bij het beschermen tegen huidveroudering van je huidcellen. Vitamine C is nodig voor de synthese van collageen, het stofje dat onder meer je huid elastisch houdt. Daarnaast reguleert vitamine C het vetgehalte (talg) van je huid.
Meer vitamine C : groene bladgroenten, sinaasappels en andere citrusvruchten


41-noten.jpgGezond: Noten!
Voor: glanzende haren & huid, tegen huidveroudering
Noten zijn rijk aan de vitamines E, essentiele vetzuren en vezels. Vitamine E (tocopherol) zit niet voor niets in (veel) anti-aging crèmes;  deze anti-oxidant beschermd je tegen een doffe, droge huid en gaat het huidverouderingsproces tegen. Vitamine E is ook nodig voor de stofwisseling in je cellen en het gehalte aan onverzadigde vetzuren in bijvoorbeeld huidcellen. Deze vitaminesoort is gevoelig voor verhitting, zo bevat een handje (rauwe) noten 1,8 mg vitamine E –en een grote lepel gekookte groente nog slechts 0,1 mg. Eet daarom regelmatig een hanje vol noten, maar niet te vaak want ze bevatten relatief veel caloriën! 
Meer vitamine E: in zonnebloemolie en boter (margarine, halvarine). 41-yoghurt.jpgGezond: Yoghurt!

Yoghurt? Ja! Voor energie, een glanzend haar en stralende huid
In yoghurt in en andere zuivelproducten vind je B-vitamines. Die geven je een gezonde coupe en een stralende huid! De B vitamines spelen daarnaast een belangrijke rol bij cellulaire stofwisseling en de spijsvertering. 
In zuivel vind je ook proteïnen (eiwitten, belangrijk om huidverslapping tegen te gaan) en het mineraal zink, een tegengif voor huidproblemen als pukkeltjes.
Meer vitamine B: ook volkorenproducten, zilvervliesrijst en peulvruchten geven je vitamine B gehalte een boost!


En dan nog…
Water reinigt je lijf en zorgt dat je huid gehydrateerd. Vitamine A (retinol) is nodig voor de opbouw van je huid. Je vind deze vitamine in vlees en lever. In gekleurde groenten en fruit vind je beta-caroteen, dit wordt door je lichaam omgezet in vitamine A. Nog meer redenen om zo veel mogelijk groenten en fruit te eten.

 

Wil jij meer recepten om er goed uit te zien? Koop dan nu het boek Eet je Mooi in 28 dagen, bij Bol.com voor slechts 12,95 Euro!