Eet je mooi logo

Avocado

Artikel door:

Google

De avocadovrucht is bijzonder voedzaam. In tegenstelling tot de meeste vruchten bevat de avocado zeer veel olie die voornamelijk bestaat uit onverzadigde vetten. Daarom bevat avocado relatief veel calorieën voor een vrucht (199 calorieën per 100 gr) en smaakt het rijpe vruchtvlees zo smeuïg als boter. Een avocado bevat vitamine B2 en C en bètacarotenoïden waarvan bewezen is dat ze bijdragen aan een mooie huid. Ook bevat de avocado veel mineralen, waaronder koper dat een rol speelt in de vorming van de kleur van het haar en bijdraagt aan het behoud van het bindweefsel. Nieuw Mexicaans onderzoek suggereert zelfs dat avocado olie helpt om het verouderingsproces te vertragen. Redenen genoeg om af en toe een avocado leeg te lepelen! 

Een van de bekendste gerechten waarin avocado gebruikt wordt is guacomole. Dit is zo gemaakt: je pureert een avocado, mengt deze met knoflook, cayennepeper en citroensap. Lekker als dip bij groenten, chips of een Mexicaans gerecht (wraps). Een voorgerecht met avocado is ook zo klaar. Halveer de avocado, haal de pit er uit en vul deze met garnalen of kip. 

Eenmaal opengesneden is het enige nadeel van een avocado dat deze snel bruin verkleurt. Besprenkel hem daarom direct met wat citroensap of azijn, dan blijft de kleur mooi fris.